“Tvit sa najviše lajkova ikada. Odavanje pošte dostojno Kralja”: Objava smrti glumca Čedvika Bouzmena ima skoro 7 miliona reakcija na Tviteru

0
Foto: Profimedia

Tvit u kojem je objavljena smrt glumca Čedvika Bouzmena, postavljen na njegovom zvaničnom nalogu u petak, trenutno je tvit sa najviše lajkova u istoriji te mreže.

“Tvit sa najviše lajkova ikada. Odavanje pošte dostojno Kralja”, objavio je Tviter u subotu, sa heštegom #WakandaForever, piše N1.

Taj tvit trenutno ima 6,8 miliona lajkova, i tri miliona retvitova i komentara, premašujući dosadašnji rekord koji je držao tvit bivšeg američkog predsednika Baraka Obame o ubistvu jedne žene u Šarlotsvilu, u američkoj saveznoj državi Virdžiniji.

U čast Bouzmana, Tviter je ponovo uveo emotikon “Crni panter”, po njegovoj ulozi u tom filmu, realizovanom po Marvelovom stripu, objavio je portal Vulture.

Bouzman je u petak umro od raka debelog creva u 43 godini.

Fanovi su njegovu glumačku karijeru u usponu uporedili sa karijerama Hita Ledžera ili Rivera Feniksa, ali kako navodi Vulture, smrt crnca je u drugoj kategoriji.

Taj sajt navodi da je on čak četiri godine pod javnim okom, a da nikada nije govorio o svojoj bolesti ili lečenju. Njegov hrabri nastup oličava način na koji se sa smrtnošću suočavao u svojim ulogama: kao heroj-crnac, koji se bori sa naizgled nesavladivim silama, dodaje taj portal.

Bouzmen je postao prvi crni superheroj koji je dobio svoj zaseban film u serijalu “Marvel”, 2018. u “Crnom panteru”.

Film, koji se dešava u izmišljenom afričkom kraljevstvu Vakandi, sjajno je prihvaćen i od kritičara i od publike.

Film u režiji Rajana Kuglera okupio je pored Bouzmena ekipu najpoznatijih crnih glumaca Holivuda – Oskarovku Lupitu Njong, Andželu Baset, Foresta Vitekera, Danijela Kaluja i imao je ogroman budžet za produkciju i promociju.

Postao je prvi film o strip junaku nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji film, a zaradio je više od milijardu dolara širom sveta. Prethodno, Bouzman je tumačio afroameričke ikone – legendarnog bejzbol igrača Džekija Robinsona u filmu “42” i soul zvezdu Džejmsa Brauna u “Get on Up”.

Nedavno se pojavio u filmu reditelja Spajka Lija “Da 5 Bloods”, a trebalo je da glumi i u nastavku “Crnog pantera”, koji je planiran da se pojavi u bioskopima 2022. godine.