Miroslavu Aleksiću produžen pritvor

0
screenshot/studio b/agape

Učitelju glume i vlasniku privatne škole “Stvar srca” Miroslavu Aleksiću (69), koji je osumnjičen za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad svojim učenicama produžen je danas pritvor za još mesec dana, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je odlučujući o predlogu za produženje pritvora Višeg javnog tužilaštva, danas donela rešenje kojim je prema Miroslav Aleksić produžila pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Aleksiću je nakon hapšenja u januaru određen pritvor da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne bi ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv Aleksića zbog sumnje da je od 2012. do 2020. godine u prostorijama svoje škole seksualno napastvovao najmanje osam svojih učenica i izvršio ukupno 18 krivičnih dela silovanja i polnih uznemiravanja.

Lavinu prijava protiv njega pokrenula je sredinom januara glumica Milena Radulović koja je prva progovorila o njegovom zlostavljanju, a kasnije su joj se pridružile i druge žrtve.