Tužba teška 1,3 milijarde dolara: Rudi Đulijani pred sudom zbog “velike laži” o “izbornoj prevari”

0
Gripas Yuri/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zbog tvrdnji da su mašine za glasanje doprinele navodnoj izbornoj krađi na proteklim izborima u SAD, kompanija “Dominion vouting sistems” tužila je advokata bivšeg predsednika Donalda Trampa, Rudija Đulijanija za klevetu, prenosi CNN.

“Dominion” traži odštetu od preko 1,3 milijarde dolara nakon što je Đulijani u javnim nastupima iznosio, kako navode, “veliku laž” o izbornoj prevari.

U tužbi se napominje da dok je Đulijani širio neistine o tome da je “Dominion” u vlasništvu venecuelanskih komunista i da je lažirao izbore, a da to nije spominjao u izbornim prigovorima koje je podnosio u ime Donalda Trampa.

Kako navodi CNN, ovo je druga tužba za klevetu koju je “Dominion” podneo poslednjih nedelja u pokušaju da nadoknadi svoje gubitke posle Trampove postizborne kampanje.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ