Troje dece najvećeg danskog milijardera poginulo na Šri Lanki

0
Molitva za poginule u jednoj indijskoj školi. Foto: Tanjug/AP Photo/Ajit Solanki

Vlasnik ASOS-a i najveći danski milijarder Anders Holh Povlsen je objavio da je troje od četvoro njegove dece ubijeno u terorističkom napadu na Šri Lanki tokom Uskrsa, prenosi Dejli Mejl.

Povlsen je drugi najveći privatni zemljoposednik u Velikoj Britaniji, najveći zemljoposednik u Škotskoj i najveći deoničar ASOS-a.

Danski milijarder Anders Holh Povlsen (46), vlasnik je međunarodnog lanca trgovina odećom Bestseler (sadrži modne marke Vero Moda i Jack&Jones), najveći deoničar britanske onlajn trgovine ASOS i drugi najveći deoničar nemačke onlajn trgovine Zalando.

Vest je za BT potvrdio Džesper Stubkier, direktor komunikacija u firmi Bestseler.

“Nažalost, potvrđujemo tužnu vest. Molimo vas da poštujete privatnost i nemamo daljih komentara”, rekao je, prenose mediji.

Svedok po imenu Kieran Arasaratnam rekao je u nedelju za BBC da je video “Dankinju koja je izgubila troje dece” u bombaškom napadu na hotel Šangrila, prenosi Jutarnji.hr.

“Rekla je, molite se za mene, molite se za mene”‚rekao je.

Arasaratnam je kasnije na Fejsbuku napisao sledeće: “Danska porodica sa troje dece. Roditelji su preživeli. Deca su im izgleda poginula. Imam troje dece i tačno znam kako se sada osećaju.”

Sedam bombaša samoubica je ubilo najmanje 290 ljudi u koordiniranim napadima na crkve i hotele sa pet zvezdica na Uskrs.

Nijedna militantna grupa nije preuzela odgovornost za napade, ali policija sa Šri Lanke kaže da su bili upozoreni na jednu nepoznatu islamističku grupu, nekoliko dana pre napada.