Troicki: Igrači su tražili neki novi početak, prvo sam javio Zimonjiću za tu odluku…

1
Foto: Profimedia

Viktor Troicki, novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a govorio je o novoj ulozi u kojoj se našao, ciljevima našeg tima, uticaju na njegovu profesionalnu karijeru, ali i reakciji smenjenog Nenada Zimonjića. Troicki je istakao da su igrači zatražili smenu selektora i da je to sasvim normalno u svetu sporta.

Viktor je pre nekoliko dana zvanično postavljen na čelo Dejvis kup tima i ističe da je spreman za nove izazove.

“Spreman sam. Zaista, velika čast i odgovornost da budem na čelu Dejvis kup reprezentacije Srbije, koja je imala toliko uspeha u poslednjih desetak godina, čiji sam bio član kao igrač”, počeo je Troicki gostovanje u Jutarnjem programu RTS-a.

“Gledam ovo kao neki novi korak za mene i zaista sam uzbuđen zbog svega. Izabran sam od igrača i to mi daje dodatni motiv. Ponosan sam što je tako. Trudiću se da opravdam svoju ulogu i dam sve od sebe da budemo opet šampioni sveta. Naravno, u ovoj situaciji, mnogo više zavisim od igrača nego od sebe samog.”

Šampion iz 2010. otkrio je i kako je došlo do ideje da baš on bude predložen i izabran.

“Iskreno, nisam računao da će se desiti ovako rano. Tačno je da je tokom igračke karije, ali krenula je priča od igrača, oni su ti koji su hteli promenu. Nešto novo u timu, svežiju atmosferu i neki novi početak. Izabrali su mene kao selektora. Drago mi je da je tako, bio sam ponosan kada sam čuo tu informaciju.”

Smena selektora Dejvis kup reprezentacije podigla je mnogo prašine, posebno posle Zimonjićeve objave da je iznenađen i da nije obavešten o onome što će se dogoditi.

“Prvo što sam uradio jeste da sam javio našem bivšem selektoru Nenadu Zimonjiću i obavestio ga da postoji šansa da postanem selektor, da ću se kandidovati i da su me igrači predložili. Кada sam podneo kandidaturu, seli smo i pričali sa Zimonjićem – napravili smo timski sastanak. Bio je iznenađen, naravno. Nije očekivao da će se to desiti, ali smo pričali na tu temu, bio je obavešten, rečeno mu je u čemu je razlog smene. Jednostavno, igrači su hteli neku novu energiju”, istakao je Troicki, dodajući da je potpuno normalno da u svakom sportu dođe do zasićenja na relaciji igrači-trener, pa i u tenisu.

“Ziki je bio sjajan selektor, imao je mnogo uspeha i ja se nadam da ćemo nastaviti istim putem. Daću sve od sebe da se to i desi.”

Nije neobična situacija u svetskom tenisu da igrač koji je još aktivan sedne na klupu nacionalnog tima, tako je uostalom počeo i Zimonjić, ali Troicki ističe da svi oni u nekom trenutku karijere osete čari trenerskog posla.

“Кao trener, nemam zvaničnog iskustva. Ali tokom svih ovih godina u Dejvis kupu sam učio i video svašta. Davao sam savet čak i kao igrač, gledajući sa strane. Uglavnom su se svi trudili da pomognu nekim savetima igračima na terenu, tako da će to biti i ovoga, samo možda u malo službenijem obliku.”

1 KOMENTAR

  1. Ponasanja iz ove tuzne srpske stvarnosti se nazalost prenose i u sport…maniri: zakulisane radnje, podmetanje, noz u ledja…ovo o cemu novi selektor govori nema veze sa demokratskim odlukama…

Comments are closed.