Trivan: Beograd nije bio najzagađeniji grad na svetu

3
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da Beograd 27. marta nije bio najzagađeniji grad na svetu, kako je naveo sajt Air visual.

Trivan je za televiziju Prva rekao da su prethodni dani bili atipični, a da je i Hidrometeorološki zavod objavio informaciju da su vazdušne mase iz oblasti Kaspijskog jezera, odnosno Kaspijskog regiona donele prašinu.

Na pitanje o uticaju paljenja otpada u Vinči na zagađenost, Trivan je odgovorio da se s vremena na vreme u Vinči sami pojavljuju požari.

“Ništa se ne gubi spaljivanjem otpada u Vinči jer je to svetska tehnologija koja je kvalitetna, pod okolnostima koje su stabilne i sigurne”, rekao je Trivan i dodao da to ne zagađuje okolinu.

Sajt Air visual je 27. marta objavio da je Beograd najzagađeniji grad u svetu, s koeficijentom štetnih čestica 380 – kvalitet vazduha je označen kao “opasan”.

Slične podatke dao je i Gradski zavod za javno zdravlje, koji je stepen zagađenja svrstao u “jako zagađen”.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Beograd je najlepsi grad ali ti si najgori ministar kolika ti je plata i zasto je primas jer je Srbija puno porljava sramota

  2. A koji je bio zagađeniji (da nije u Srbiji)? Čini mi se da ne govorite istinu. Gradski zavod za javno zdravlje je objavio podatke, koji kažu da je bio zagađen. Što ih ministar ne demantuje. Što mrzim kad političari sebi daju za pravo da nas lažu i smatraju nas idiotima koji će im poverovati. Ako ne znaš da radiš DAJ OSTAVKU!

  3. Kome verovati? Našem ministru iz vlade Ane Brnabić, ili podacima sa inostranog sajta, koji nema motiv da laže o zagađenju Beograda? A ako i nije bio najzagađeniji, pomaže li nam ako je pretposlednji, na primer? Onda bi bilo ok?

Comments are closed.