“Tri godine posle ubistva nema ništa novo. U Prištini tapkanje, u Beogradu mrak…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Član porodice ubijenog lidera Gradjanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića, Aleksandar Ivanović, izjavio je danas da nakon tri godine od ubistva nema ništa novo da se kaže o tome kako napreduje istraga, u odnosu na situaciju kakva je bila prilikom obeležavanja druge godišnjice, 2020. godine.

Aleksandar Ivanović je za televiziju N1 rekao da “proces u Prištini i dalje tapka, dok je u Beogradu mrak, ništa, odsustvo bilo kakve informacije”.

“Za treću godišnjicu nema ništa novo u odnosu na pre dve godine, nismo bliži odgovoru ko ga je ubio, ne postoji interesovanje da se reši ubistvo”, kazao je Ivanović.

On je na pitanje da li je zadovoljan reagovanjem srpske države oko otkrivanja počinilaca ubistva Olivera Ivanovića rekao da “nema šta da bude zadovoljan ili ne državom”, već da kao državljanin Srbije očekuje od države da se sazna ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića.

“Nema nikakvih informacija da neko u Srbiji vodi bilo kakvu ozbiljniju istragu, osim medijskih prepucavanja sa Prištinom”, rekao je Ivanović.

Ivanović je naveo da bi Srbija trebalo da “na dnevnom nivou vrši pritisak na vlasti u Prištini, i na medjunarodne institucije”, da bi se rešilo to ubistvo, ali da se to ne dešava.

“Postaje preglasna tišina koja govori da se ništa od ovoga ne dešava”, rekao je Ivanović i dodao da ostaje utisak da “ni jednoj ni drugoj strani nije u interesu da se sazna ko je ubio Olivera Ivanovića”.

Prema njegovim rečima država nije ostala dužna porodici Olivera Ivanovića, već gradjanima Srbije, da otkrije ko je počinio to ubistvo, jer to pokazuje u kakvom društvu živimo.

Kako je naveo, sudjenje u Prištini odloženo je na neodredjeno vreme, pretpostavlja se zbog epidemije korona virusa.

Lider Gradjanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici. 

Ivanović je pogodjen sa pet metaka u ledja oko 8.10 sati, ispred prostorija svoje stranke, odakle je prebačen u Klinički centar na reanimaciju, gde je podlegao povredama.