“Treba saditi drveće ispod kojih će nove generacije tražiti hlada…”: Rašković Ivić prijatno iznenađena što će Kukan i Flakenštajn posredovati u dijalogu vlasti i opozicije

0
Foto: Printscreen N1

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da je prijatno iznenađena odabirom bivših evroposlanika Eduarda Kukana i Knuta Flekenštajna za posrednike Evropskog parlamenta na sastancima vlasti i opozicije u Skupštini Srbije, preneo je N1.

Rašković Ivić je kazala da će učestvovati na tim sastancima, ali da ne očekuje da će vlast bila dovoljno “agilna” da ispuni 42 zahteva opozicije kako bi se izbegao bojkot izbora.

“Flekenštajn je pratio rad Skupštine i kritički izveštavao, o predsednici Skupštine Maje Gojković, kao i o besmislenim amandmanima. To je pozitivan signal koji odaje dobre namere”, rekla je Rašković Ivić.

Prema njenim rečima, odlazak na te sastanke predstavlja nastavak borbe za bolje izborne uslove.

“Smatram da treba da sadimo drveće ispod kojih će nove generacije tražiti hlada, borba treba da se nastavi”, ocenila je ona.

Sastanci predstavnika vlasti i opozicije, kojima će posredovati Evropska unija, biće održani 9. i 10. oktobra u Beogradu.

Na pitanje o saopštenju Bele kuće da je predsednik SAD Donald Tramp naveo da želi da ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel bude specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine, Rašković Ivić ocenjuje da je to signal Amerike Evropskoj uniji da “nema kapaciteta” za rešavanje kosovskog pitanja.

“Albanci neće da urade ništa bez pritiska i bez Amerikanaca. Oni im drže leđa, bilo da su ‘dobri’ ili ‘loši momci'”, izjavila je ona.