“Treba li onaj ko podržava Podgoricu da i dalje ima srpsko državljanstvo?”

12
Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je “crnogorski režim da razgovara sa svojim građanima o spornom Zakonu o verskim slobodama”.

Dačić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da kriza “nije nastala u Srbiji već u Crnoj Gori”, da je dijalog jedino rešenje i da Srbija stalno poziva na razgovore ali da crnogorske vlasti taj dijalog odbijaju, prenosi N1.

Prema Dačićevim rečima “režim u Crnoj Gori skuplja poene na nastavku antisrpke politke” i nastavlja da optužuje Srbiju za mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore iako “godinama niko ništa nije rekao protiv crnogorske samostalnosti”.

Kako je dodao, režim želi da osigura novu pobedu na izborima, pa im ovakvo ponašanje u antisrpskom bloku donosi poene ali i u jednom delu međunarodne zajednice jer su protiv Rusije, Srbije i navodne velikosrpske politike”. Prema Dačićevim rečima, “to je vreme prošlo” i to je velika nepravda jer su “Srbi i Crnogorci uvek bili zajedno i nikad nisu bili u sukobu”.

Za reagovanje američke ambasade u Crnoj Gori na događaje u Beogradu, Dačić je rekao da se nigde nije desilo “jer SAD ima ambasadu u Srbiji koja je mogla da reaguje, a ambasadorka u Podgorici mogla je da preispita kršenje verskih sloboda”.

“Vladajuća Demokratska partija socijalista kaže da se predsednik Aleksandar Vučić meša u unutrašnje stvari Crne Gore, a DPS se umešala u unutrašnje stvari Srbije govoreći o nezavisnom Kosovu” rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je istakao da “nas ne interesuje državni i pravni status Crne Gore, nas interesuju prava Srba kojih, prema poslednjem popisu u Crnoj Gori, ima 30 odsto”.

Dačić je rekao da se ne može porediti položaj Srba u Crnoj Gori i Crnogoraca u Srbiji koji su, kako je naveo, “vladali Srbijom iako ih ima 0,5 odsto”.

Dačić je pozvao Crnogorce koji žive u Srbiji da se izjasne o ovom pitanju jer “onaj ko je sve što ima stekao u Srbiji ima obavezu da ne ćuti bar po ovom pitanju, a oni koji podržavaju crnogorski režim po ovom pitanju borbe protiv srpskog naroda, mislim da je veliko pitanje da li i dalje treba da imaju srpsko državljanstvo”.

12 KOMENTARA

 1. zanimljivo ponašanje ovijeg sps vrhovnika
  kada su 88 ukidali vojvodinu da 05.okotbra nisu
  im smetali crnogorci iz titovog vrbasa i crvenke???
  onda im nije brojao krfna zrnca?
  da bude te vječni stid i sram Ivice!

  ps
  za one koji ne znaju
  skupa za bačkopalanačkim liderima bracom i racom
  crvenčani i titovovrbašani rušili vladu u novemu sadu
  po naređenju Vožda!

 2. Dokle ce te da mesate pripadnost narodu I pripadnost naciji? Ne mesajte drzavu Srbiju sa pripadnicima srpskog naroda! Drzava Srbija treba da stiti svoje gradjane a Srbi iz Cg su Srbi sa kojima Srbija I njeno rukovodstvo nema nista. Nemesajte se I ne uvlacite gradjane Srbije u sukobe.
  Mi smo jedan narod, narod ce se podrzati I izdrzati, gde se umesa drzava I politicari tu vazda padne krv.

 3. Ne volim Dačića ali je čovek u pravu, ti Crnogorci u Srbiji do 1980god.su stizali kao politički radnici,komunisti.Rodjeni u CG ,a danas žive u Srbiji, 1990 su svi bili Srbi, pa i Milo se školovao u Srbiji.
  “Srbin za sebe NIKAD, neće reći da je Crnogorac, a Crnogorac će biti Srbin u Srbiji, dok se ne vrati u zavičaj”.
  Priznali su Kosovo, slali vojnog izaslanika u Knin , da sa ustašama slave pogrom..a ovi u Srbiji su marširali ulicama Beograda u znak protesta, seća li se neko…pametnom dosta.Ovamo nas tapšu po ramenu i smeju , a u ledja nož zabijaju.

 4. Dacic je upravu treba jednom i zauvek rscistiti sa crnm gorom i sa Milom Djukanovicem

 5. Dacic je u pravu treba vec jednom rascistiti sa cnom gorom i sa milom djukanovicem.

 6. Ajde Dačiću kreni uzmi meni prvom državljanstvo Crnogorac sam i za zakon sam ! Broji krvna zrnca kao devedesetih ajde junačino !

 7. Ti tz.crnogorci,koji žive u Srbiji,ako imaju ponosa i dostojanstva sami treba da se odreknu srpskog državljanstva. Ali znaju oni gde je bolje pa ce samo da laju,ali iz Srbije nece otici u milovu državu!

 8. Komentariši:srbsko državljanstvo treba definisati Apsolutno i Definitivno….da se zna ko je Autor a ko Čitalac(poštovalac)…

 9. Dačić je pozvao Crnogorce koji žive u Srbiji da se izjasne o ovom pitanju jer “onaj ko je sve što ima stekao u Srbiji ima obavezu da ne ćuti bar po ovom pitanju, a oni koji podržavaju crnogorski režim po ovom pitanju borbe protiv srpskog naroda, mislim da je veliko pitanje da li i dalje treba da imaju srpsko državljanstvo”.
  KAKO DA DAMO ODGOVOR, BITNO, RAZBORITO I ISTINITO.
  KO TO DELI “DVA DELA” JEDNOG ISTOG NARODA ILI DA SE ZAPITAJU IGRAČI LOPTE PROTIV SVOG NARODA ŠTA ZAPRAVO JESU VERUJULI NJEGOŠU ILI MILU A PRE TOGA TITU I GOLIM OTOCIMA. KOME ZAPRAVO ČINI LOŠU STRANU DRUŠTVA NOVOPROKLAMOVANI ZAKON O VERAMA U CRNOJ GORI. DA LI ESTABLIŠMENT DRŽAVE CG ZNA ZAPRAVO ŠTA ČINI” ????? MISLI PECA DA NEZNA JER VODEĆI NEVERUJE ČESTO NI SAM SEBI…..

Comments are closed.