Trči, skači, šutiraj – Mala škola sporta u novootvorenom Beogradskom parku

    0

    Prva u nizu sportskih i zabavnih aktivnosti za mališane u novootvorenom Beogradskom parku u okviru Belgrade Waterfront-a organizovaće se u subotu, 16. novembra od 11 do 14 časova. Mala škola sporta „Trči, skači, šutiraj!“ okupiće devojčice i dečake uzrasta od 6 do 14 godina, kao i njihove roditelje.

    U novom parku, koji je od danas otvoren za sve Beograđane i goste glavnog grada, deca će imati priliku da se zabave uz mnoštvo igara: skakanje u džakovima, navlačenje kanapa, prenošenje lopte preko glave. Multifunkcionalni sportski teren pravi je prostor za školicu košarke, gde će mališani, uz nadzor profesionalnih trenera, proći osnovne tehnike košarke. Dečije igralište i zelene površine idealni su za igru klikerima, koja će tatama vratiti sećanja, a klincima kreirati nove i jedinstvene uspomene, kao i za lastiš koji će, zajedno sa mamama, zainteresovati i devojčice.

    Podeljena u uzrasne grupe, deca će imati priliku i da uporede trkačke veštine sa svojim vršnjacima u okviru krosa. Uz sve sportske aktivnosti, nezaobilazan je i muzički program, zamišljen kao plesna koreografija u koju se mogu uključiti i roditelji. U igrama spretnosti „boriće“ se mali protiv velikih, pa će roditelji prelaziti iste prepreke kao i njihovi mališani, prilagođene uzrastu jednih i drugih.

    Beogradski park nudi mnoštvo mogućnosti za rekreaciju i kvalitetno provedene porodične dane – od piknik stolova, sezonskog klizališta, staze za šetnju i džoging i zabavnih vodenih mehanizama, sve do fruit and juice barova i prostora za mali fudbal, košarku ili rukomet.