Tražio Paja Vuisić u kafani ćebe, a kada su ga pitali zašto: “Da prekrijem Titovu sliku, ne mogu da ga gledam”

9
privatna arhiva i Profimedia

Komunisti su voleli Paju Vuisića, a on njih nije podnosio. Živeo je veliki glumac u toj zemlji i tom sistemu, ali nikada nije mogao do kraja da prihvati.

Iza velikog glumca su ostale nezaboravne priče i anegdote.

Jedna od tih anegdota je ona kada su ga kidnapovali sa njegovog čuvenog splava na Adi i odveli na prijem kod Tita, poovodom snimanja filma “Neretva”.

“Ja sam većinu priča o Pavlu saznala posle njegove smrti. On nije želeo da priča. Kada je umro, sakupila sam njegove prijatelje da ispričaju sve što znaju. Tako sam saznala i za to kada su ga pokupili na Adi”, rekla je svojevremeno njegova supruga Mirjana za Nedeljnik.

“On je naravno bio obučen ‘apa drapa’, za splav. Odveli su ga na Dedinje i hteli su da ga lepo obuku. On se bunio i rekao da neće. Ako ste me uzeli ovakvog, vodite me ovakvog, govorio je. Tito je čuo da se neko buni i poveo ga sa sobom i onda su se ispričali. Jedan prijatelj na Adi je video kako ga vode i njemu je Pavle rekao: ‘Slušaj, ako nekome budeš pričao, ne postojiš za mene.’ Bilo ga je sramota što je išao kod Tita”, rekla je Mirjana Vuisić.

A jednom je, tako, Pavle Vuisić ušao u kafanu na Adi i kada su ga pitali šta želi, on je rekao: “Ćebe.”

A šta će mu ćebe?

“Pa da prekrijem Titovu sliku, ne mogu da ga gledam.”

9 KOMENTARA

  1. Da,sad kad nijedan nije živ,možeš pisati šta hoćeš. Šta je to falilo “zemlja seljacima,fabrike radnicima”! Sad nema radnika jer nema ni fabrika,a nema ni seljaka,osim par veleposednika,kao pre rata. A što se tiče Tita,pa to je bio poslednji veliki drzavnik 20 veka i najveća sahtrana 20 veka,a neće biti veće ni u 21 veku jer nema u svetu više velikih državnika. Uporedite,recimo De Gola i Makrona!

    • Iza velikih državnika ostaju velike i snažne države.
      Iza ološa i prevaranta znamo šta je ostalo, rat, bijeda pakao….

  2. Ma da sad svi kao nisu ga voleli nisu mogli da ga gledaju ni na slici ajde veliki srbi što ne ubiste Tita pa da zaratimo sa ustašama ranije

  3. Па ко воли гледати ћопавог Загорца комунисту

Comments are closed.