Trampu se baš ratuje: Američki predsednik pozvao Meksikance na zajedničku, vojnu borbu protiv narko kartela

0
Foto: Profimedia

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp želi da zajedno sa prvim susedom, na čijoj granici je podigao zid, povede zajedničku borbu protiv narko kartela.

Vojnu borbu, ili što bi on rekao – “rat”.

Kako prenosi Glas Amerike, Tramp poziva na obračun sa naoružanim grupama krijumčara droge južno od američke granice posle napada iz zasede na porodicu američkih Mormona koji žive u Meksiku, u kojoj je stradalo najmanje šestoro dece i tri žene.

“Ako je Meksiku potrebna ili zatraži našu pomoć da se otarasi tih čudovišta, SAD su spremne i voljne da se uključe i obave taj posao brzo i efikasno”, tvitovao je Tramp.

Dodao je i da čeka poziv meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopesa Obradora da udruže snage i “povedu rat protiv narko-kartela i zbrišu ih sa lica zemlje.”

Nije Obrador rekao – “nemoj samo ti da mi pomažeš” – iako su se tako šalili Amerikanci na Tviteru, ali je decidirano odbio Trampovu ideju o ratu.

Obrador je rekao da, iako želi da razgovara sa američkim predsednikom o problemu, ideja zajedničke vojne akcije “nije u skladu sa njegovim uverenjima”.

“Najgora stvar je rat”, zaključio je Obrador.

Sada bi samo trebalo češće “rifrešovati” Trampov tviter i odgovor će biti brz.