Tramp u prvom intervjuu nakon izbora: “Moje mišljenje se neće promeniti u narednih šest meseci, nastavljamo sa borbom…”

0
Foto Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp u nedelju je dao prvi televizijski intervju uživo od izbora 3. novembra, pojavivši se na Foks biznis njuz-u i ponovivši neutemeljene optužbe o izbornoj prevari, prenosi CNN.

U telefonskom razgovoru, koji je trajao oko 45 minuta, Tramp je rekao voditeljki Foks Mariji Bartiromo da su izbori namešteni i “potpuna prevara”, ali da sudije ne žele da se mešaju.

Tramp je, kako prenosi CNN, u intervjuu ponovio niz dezinformacija.

“Uočili smo greške, kada je na hiljade Trampovih glasova završilo kod Bajdena”, rekla je voditljka Bartiromo, koja je ponovila neutemeljen tvrdenje o “izbornoj krađi” u vezi sa “glasanjem putem pošte”, ali i da su “glasali i mrtvi”.

Donald Tramp je takođe govorio o svojoj pravnoj strategiji i nadi da će okrenuti izborni rezultat u svoju korist.

“Problem je u tome što je teško doći do Vrhovnog suda”, rekao je Tramp.

Kritikovao je sudije zbog odluka o njegovim pravnim prigovorima na izborni proces i rezultate, ali je poručio je da će nastaviti da se bori protiv izbornih rezultata.

“Moje mišljenje se neće promeniti u narednih šest meseci”, istakao je Tramp, a prenosi Vašington post.

Tramp je intervju dao nakon što je republikanski senator Roj Blant, predsednik kongresnog inauguracionog odbora, rekao kako očekuje da će izabrani predsednik, demokrata Džo Bajden, stupiti na dužnost predsednika 20. januara.