Tramp na Tviteru pretio da će intervenisati u Sijetlu, gradonačelnica mu poručila: “Vratite se u svoj bunker. Zaštite nas”

1
Beta - AP Photo/Alex Brandon

Gradonačelnica Sijetla Dženi Darkan poručila je američkom predsedniku Donaldu Trampu da se “vrati u svoj bunker” pošto je Tramp zapretio da će intervenisati zbog autonomne zone koju su demonstranti postavili u tom zapadnom američkom gradu, preneo je N1.

Poručujući predsedniku da se vrati u bunker, Darkan je aludirala na događaj kada je Tajna služba nedavno američkog predsednika sklonila u siguran bunker ispod Bele kuće pošto su se protesti protiv rasizma i policijske brutalnosti zbog smrti Džordža Flojda približili presednikovoj rezidenciji.

Tramp je zapretio da će intervenisati u četvrti u Sijetlu nazvanoj “Autonomna zona Kapitol Hill” (CHAZ) koju su dogovorili demonstranti i gradska policijska uprava.

“ODMAH vratite kontrolu nad svojim gradom. Ako to ne učinite vi, učiniću ja”, upozorio je Tramp na Tviteru gradonačelnicu Dženi Darkan i guvernera Vašingtona Dežja Inslija. Demonstrante je nazvao “domaćim teroristima”.

“Ovo nije igra. ODMAH se moraju zaustaviti ovi gadni anarhisti. BRZO NEŠTO PREDUZMITE”, nastavio je Tramp u novom tvitu.

“Muškarac koji je potpuno nesposoban da vodi zemlju ne treba da se meša u pitanja Vašingtona. Prestani da tvituješ”, napisao je Insli.

Gradonačelnica se pridružila guverneru u izrugivanju Trampa na Tviteru. “Zaštitite nas. Vratite se u svoj bunker”, poručila je predsedniku.

Demonstranti izlaze na ulice širom zemlje zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda kojeg je ubio policajac belac u Mineapolisu 25. maja. Vlasti u Sijetlu odbacuju medijske izveštaje da levičarski aktivisti stoje iza uspostavljene autonomne zone.

Na području CHAZ-a u četvrtak su postavljeni šatori sa zalihama za lekare volontere i hranom koju su donirali lokalni restorani, zajedno s voćem, grickalicama i vodom.

“Ovo je naš grad. Rođena sam i odrasla u ovom prokletom gradu. Ostavimo ga ljudima, ljudima koji žive u Sijetlu i koji ovde odrastaju”, prokomentarisala je za AFP protestantkinja Džahita B. Trampove pretnje.

1 KOMENTAR

Comments are closed.