Tramp je dobio Čerčilov šešir na poklon, pa uporedio sebe sa najvećim premijerom Britanije. Onda je pričao o Hitleru, Megan Markl i ratu sa Iranom

0
Screenshot

Britanski voditelj Pirs Morgan je na kraju ekskluzivnog intervjua za emisiju “Good Morning Britain” poklonio američkom predsedniku Donaldu Trampu model čuvenog šešira koji je proslavio ser Vinston Čerčil, najveći premijer Ujedinjenog Kraljevstva u istoriji.

Predsednik je bio oduševljen crnim šeširom marke Lock & Co – sa ugraviranim njegovim inicijalima DJT – ali je priznao da je Čerčilu ipak stajao bolje, piše Dejli Mejl.

Razgovor sa Morganom jedini je intervju koji će Tramp dati tokom trodnevne posete Britaniji, tokom koje se obeležava i 75 godina od savezničkog iskrcavanja u Normandiji.

Tramp nije propustio priliku da kaže da između njega i Čerčila postoje velike sličnosti.

“On je mogao dobro da se nosi sa pritiskom. Hitler je bio nezaustavljiv tada i prolazio je kroz sve zemlje kao kroz sir. A Čerčil je zvao Ruzvelta i govorio mu ‘Moraš da uđeš, moraš da uđeš’. Bio je veliki čovek koji je odlično reagovao. Nema mnogo takvih. On je heroj”, kazao je Tramp.

Predsednik je govorio i o “sjajnom tipu” princu Hariju, a za Megan Markl – koja ga je nazvala mizogenim 2016. godine – je rekao da je “ona bila zla prema meni, i to je okej.”

Kazao je i da bi banket koji je u njegovu čast priredila kraljica bila jedan od najbolji trenutaka u njegovom životu i da bi njegova majka bila ponosna na to. Otkrio je i da je pričao sa princom Čarlsom o klimatskim promenama, ali ga izgleda ovaj nije ubedio da to zaista postoji. Rekao je i da je spreman da ide u rat sa Iranom, ali da će se sresti sa predsednikom Ruhanijem ako to povećava šanse za mir.