Tramp: Da nisam reizabran za kandidata, SAD bi krenule u užasnom smeru…

1
Beta - AP Photo/Andrew Harnik

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas delegatima na republikanskoj konvenciji da bi država krenula u “užasnom smeru” da nije reizabran za kandidata stranke na predsedničkim izborima.

“Naša država može da krene u užasnom smeru ili u još boljem”, rekao je Tramp i dodao da su ovogodišnji predsednički izbori najvažniji u istoriji SAD.

On je nenajavljeno došao na republikansku nacionalnu konvenciju u Severnoj Karolini na kojoj je danas glasanjem delegata izabran da bude kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u novembru, na kojima će mu suparnik biti demokratski kandidat Džozef Bajden.

Tramp je u obraćanju delegatima optužio demokrate da koriste zabrinutost glasača zbog koronavirusa kako bi “pokrali” naredne izbore.

Dodao je da je da demokrate mogu da pobede samo na nameštenim izborima.

Amerikanci, kako je naveo, znaju kako da se zaštite od koronavirusa i mogu da izađu na birališta, bez potrebe za glasanjem putem pošte, a dodao je da bi takav vid glasanja mogao biti manipulisan.

Kritikovao je i guvernere koji još drže na snazi mere za suzbijanje koronavirusa, što je u suprotnosti sa Bajdenom koji je rekao da je potrebna jača borba protiv pandemije.

Republikanska konvencija traje od danas do 27. avgusta, a uprkos tome što su za razliku od demokrata glasali uživo, skup će biti nastavljen uglavnom putem video linka, a broj prisutnih delegata je redukovan na oko 300.

Donald Tramp je danas na konvenciji glasanjem delegata ponovo i formalno izabran za republikanskog kandidata na narednim predsedničkim izborima u novembru.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Ako do Nove Godine ne uradi ono što očekuju ovi koji bi krenuli stranputicom onda cela priča o covid 19 neće imati planirani kraj-blokadu svega što dolazi iz Kine jer će se pojaviti covid 20 naravno opet iz Kine.
    Moraće to da uradi,pa zar da smanjuje plate ,štampa pare,a flote plaća????
    Truman je samo pitao koliko je koštao projekat Menhetn….pa upotrebite.

Comments are closed.