TOP EDUCATION EVENT – Kako izgleda obrazovni sistem u najupešnijim školama?

    0

    Na događaju Top Education, koji će se održati u Beogradu, danas, 10. decembra 2019, u 18 časova u hotelu Moskva, predavači iz Velike Britanije i Švajcarske govoriće o najefikasnijim pristupima u obrazovanju srednjoškolaca

    Odlazak u inostranstvo radi pohađanja srednje škole u nekoj od uglednih privatnih internatskih škola, trend je koji polako dolazi u Srbiju. Neki od glavnih razloga zbog kojih se roditelji, ali i učenici, opredeljuju za ovaj vid srednje škole, svakako su sticanja znanja u skladu sa najvišim svetskim standardima, sertifikati koji su kasnije „ulaznica za upis“ na ugledne međunarodne univerzitete, ali i učenje stranog jezika. Ipak, odvajanje od roditelja radi školovanja u srednjoškolskom uzrastu mladim ljudima pruža mnogo više od dobrog znanja i jakih stavki u CV-u.

    Andrea Baev, koordinatorka za prijem učenika Institut Montana Zugerberg iz Švajcarske, kao i Sofi Kornes ispred Abbey College iz Malverna u Velikoj Britaniji,  će u utorak, 10. decembra u 18.00h, u beogradskom hotelu Moskva govoriti o najboljim praksama u obrazovanju srednjoškolaca na događaju Top Education.

    Kako izgledaju nastavni programi koji učenike osposobljavaju za primenu teorijskog znanja u praksi? Kako „odvojiti“ mlade ljude od mobilnih telefona, igrica i aplikacija i postići zadovoljavajući nivo koncentracije na času? Kako na mlade ljude utiče zajednički život sa učenicima koji dolaze iz različitih zemalja i kultura? Koliko odlazak  u inostranstvo radi školovanja može da „promeni dete“? Kako se kroz obrazovanje jača individualnost, postiče kreativnost, a kako stvaraju radne navike koje posle ostaju za „ceo život“. Na ova, i mnoga druga pitanja dobiće odgovore posetioci događaja Top Education, koji organizuje Integraledu, vodeća agencija za obrazovanje u inostranstvu u ovom delu Evrope.