Toni Nadal: “Ako me pitate, navijao sam za Federera. Razočaralo me je što je izgubio”

4
Foto: Profimedia

Toni Nadal, trener i stric španskog tenisera Rafaela Nadala, kaže da je navijao za Rodžera Federera u sada epskom finalu Vimbldona koje je pripalo Novaku Đokoviću.

On kaže da je razočaran ishodom ovogodišnjeg finala, iako rezultat na neki način odgovara Rafi.

“Pre meča sam rekao da ne znam ko će da pobedi jer nije bilo lako baviti se prognozom. Ali, ako me pitate, navijao sam za Federera, ali je on izgubio i to me je razočaralo. Doduše, ovakav ishod odgovara Rafi jer je ostao na istom odstojanju od Federera u trci koju vode njih trojica po broju grend slemova”, rekao je Toni Nadal.

Iako mnogi veruju da je to najbolje vimbldonsko finale u istoriji, stariji Nadal se ne slaže s tim. On tvrdi da je mnogo uzbudljiviji i kvalitetniji bio susret Rafe i Federera u finalu 2008. godine, kada je u petom setu bilo 9:7 za Nadala.

“Podaci i statistika govore da je taj meč iz 2008. bilo najbolje finale ikada. Ali, ovogodišnji meč je bio jako dobar, vrlo emotivan i jedan od onih koji vas tera da se bukvalno navučete na tenis. Meč između Federera i Đokovića imao je sve sastojke koji čine jedan meč velikim, dve meč lopte za Federera pa trajanje meča i sve ostalo. Ali, finale 2008. je bilo bolje, na to upućuju i podaci koje čuvam”, rekao je bez pardona za španske medije Toni Nadal.

4 KOMENTARA

  1. Toni ne brini, Novak ce sklap 🤚 I bratancu, skinuti. Sto se grem slemova tice, I posle analiziraj te titule i meceve, Ko je ciji grem slem vredniji

  2. Za Tonija Nadala najbolji mec je bio 2008 a ovaj iz 2019 nije bio los.Opasan je Spanski ciga.

Comments are closed.