“To zna svaki pilot”: Džon Travolta pronašao grešku u Tarantinovom “Bilo jednom… u Holivudu”

1
Foto: Profimedia

Reditelj Kventin Tarantino, koji inače ne podnosi kritike, napravio je grešku u filmu “Bilo jednom… u Holivudu”, tvrdi glumac Džon Travolta.

Travolta, čiju karijeru je oživeo Tarantinov film “Petparačke priče”, kao pravi pilot primetio je grešku u sceni s avionom i Leonardom Dikapriom. On dodaje da tu grešku zna svaki pilot i svaki “štreber avijacije”, kako je nazvao sebe.

“Leonardo, koji igra Rika Daltona, vraća se kući iz Itaije, ili gde je već bio, a narator kaže da ide Boingom 747. Pa, 747 je imao testiranja u februaru 1969 godine, ali je počeo da leti u januaru 1970. Promašili su za devet meseci! On bi bio u Boingu 707!”, rekao je Travolta publici na projekciji svog filma “The Fanatic”.

On je, međutim, pohvalio Tarantina kao reditelja, i dodao da je posebno zainteresovan za tu 1969. godinu, u kojoj je smeštena radnja filma, kad je i ubijena Šeron Tejt. I sam Travolta je stigao u Holivud te godine, i kaže da je impresioniran Tarantinovim oživljavanjem tog perioda, jer mu je to povratilo sećanje na taj period, piše Yahoo.

“Sećam se da sam bio u gradu kada se sve događalo. Sećam se da sam se plašio zbog ubistva Šeron Tejt. To je pokrenulo mnogo više stvarnih sećanja nego snimanje ‘Petparačkih priča’. Bio sam tamo u tom trenutku sa svima ostalima i to je sjajno kod Tarantina kao filmskog stvaraoca. Kao i kod ‘Prokletnika’, on na neki način popravlja našu istoriju.”

“Bilo jednom u… Holivudu” zaradio je preko od 372 miliona dolara, s budžetom od 90 miliona dolara.

1 KOMENTAR

Comments are closed.