“To su besmislice. Šta on misli da smo idioti?”

3
Foto: Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su “gluposti i besmislice” izjave Avdulaha Hotija o tome da će Priština primeniti sporazum o ZSO tek pošto Srbija prizna tzv. Кosovo, prenosi RTS.

Primetio je da Hoti, a možda i neko drugi, misli da su u Beogradu svi idioti, pa može da prođe ideja tipa: što je bilo bilo je, idemo na neki novi sporazum.

Aleksandar Vučić je primetio, da prištinska strana misli da postoji neka “nevidljiva sila” koja će na Beograd da izvrši pritsak, i da će da se dogodi ko zna šta, pa će doći do priznanja.

“Neka zaboravi na to”, poručio je predsednik Srbije i dodao da Hoti može to i dalje da govori, ako mu je tako lakše i ako misli da time hrabri sebe i svoju javnost, ali da je to štetno i loše.

“Sramota je da niko na to ne reaguje i ne kaže da su to gluposti i besmislice”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa Hotijevom izjavom pred spoljnopolitičkim odborom EP.

Predsednik Srbije je podsetio da je Priština po Briselskom sporazumu imala jednu jedinu obavezu, da formira Zajednicu srpskih opština, što nije učinila ni sedam i po godina kasnije.

“I sada kažu – šta je bilo, bilo je, idemo na na novi sporazum, ali da mi njih priznamo, a oni da formiraju ZSO… Da li stvarno mislite da su u Srbiji svi idioti? Ili to misli neko drugi?”, upitao je Vučić.

Hotiju poručuje da su to gluposti i besmislice.

“I rekao sam mu to u lice više puta”, dodao je predsednik Srbije.

3 KOMENTARA

  1. “I sada kažu – šta je bilo, bilo je, idemo na na novi sporazum, ali da mi njih priznamo, a oni da formiraju ZSO… Da li stvarno mislite da su u Srbiji svi idioti? Ili to misli neko drugi?”, upitao je Vučić. Можда не сви, али они који су договорили и потписали Бриселски споразум, сигурно. Није Хоти баш тлико луд.

Comments are closed.