“To što ne dolaze EU posmatrači zbog zdravstvenog rizika, dokaz je da su izbori nebezbedni”

0
Foto: Igor Pavićević

Predsednik Narodne stranke (NS) Vuk Jeremić izjavio je da u Srbiji apsolutno ne postoje zdravstveni uslovi za održavanje izbora 21. juna i da to potvrđuje i odluka Evropskog parlamenta da ne pošalje posmatrače upravo iz razloga zdravstvene bezbednosti.

“Evropska unija (EU), koja nas je pozivala da izađemo na izbore, sada kaže da neće slati posmatrače zbog zdravstvenih razloga i to bi trebalo da nam nešto kaže. Razgovarao sam sa ključnim predstavnicima Evropskog parlamenta za Srbiju, Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom, koji su mi preneli da neće biti posmatrača”, rekao je Jeremić u Subotici, gde je razgovarao sa građanima, prenela je danas NS.

“Ako iz sveta ljudi ne dolaze u Srbiju da bi posmatrali izbore, koliki je onda zdravstveni rizik za one koji će ulaziti na biračka mesta, prolazili kroz proceduru biranja i posle toga se vraćali svojim domovima u dodir sa ukućanima”, upitao je Jeremić.

On je razgovarao sa građanima Malog Iđoša, Bačke Topole, Sente i Subotice, koje je pozvao da 21. juna ostanu kod kuće i tako sačuvaju zdravlje i dostojanstvo.

“Nemojte se izlagati zdravstvenom riziku tako što ćete ići na glasanje, a pogotovo zato što vaš glas ne može ama baš ništa da promeni. Ne znam da li ima ikoga u Srbiji ko misli da postoji bilo kakav stepen neizvesnosti oko rezultata izbora 21. juna. Bez obzira da li se slažete sa stavovima Narodne stranke, ostanite kod kuće za vaše dobro. Situacija se neće promeniti do 21. juna”, rekao je Jeremić.

(Beta)