To nikako nisu smele da urade: Dve žene vozilom ušle u kineski Zabranjeni grad i slikale se, sledi rasvetljavanje incidenta

1
Beta - AP Photo/Ng Han Guan

Dve mlade žene slikale su ispred automobila kojim su se neometano vozile unutar pekinškog Zabranjenog grada i izazvale lavinu osuda na internetu, pošto se radi o jednom od najstrože čuvanih lokacija u Kini.

Zabranjeni grad, nedaleko od trga Tjenanmen, star je 600 godina i nekada je bio rezidencija kineskih careva. Važi za simbol kineske prestonice, a prošle godine ga je posetilo 19 miliona ljudi. U kompleks se može ući samo pešice.

Međutim, u ponedeljak, kada je kompleks tradicionalno zatvoren, luksuzno vozilo je uspelo da uđe u Zabranjeni grad.

Fotografije dve mlade žene, s naočarima za sunce, postavljene su na društvenoj mreži Veibo i brzo navukle bes korisnika.

Državni mediji su danas podsetili da je nekadašnji predsednik Francuske Fransoa Oland tokom posete 2013. izašao iz kola i u Zabranjeni grad ušao peške.

Zabranjeni grad ove godine slavi šest vekova, a uprava se u petak izvinila i obećala da će rasvetliti incident.

Izgrađen za 14 godina, kompleks je završen 1420. godine. U njemu su carevi iz dve poslednje dinastije, Ming i Ćing, prebivali do 1911, kada je zbačen poslednji car, trogodišnji Pu Ji.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Švedsku je danas kineski ambsador u Švedskoj upozorio da prestane da kritikuje Kinu, upoređujući Švedsku sa bokserom lake kategorije koji ulazi u kuću boksera teške kategorije koji je kao blag ali zbog tog upada mora da reaguje.

Comments are closed.