“To košta četiri miliona i 400 hiljada, gde je drugih šest miliona evra”: Arhitekta Bakić o rekonstrukciji Trga

1
Fotografija: Đorđe Kojadinović za Nedeljnik / Ilustracija

U okviru novog ciklusa programa “Nije filozofski ćutati” u četvrtak uveče je na Filozofskom fakultetu u Beogradu održana tribina “Gde smo, ono, stali?” Učesnici su pokušali da odgovore na pitanja šta pregovori vlasti i opozicije znače za slobodu medija, kakvo je stanje u domaćoj ekonomiji, kao i kako preživeti radove na Trgu Republike.

Na gradskom, to je bila rekonstrukcija Trga Republike za koju arhitekta Dragoljub Bakić tvrdi da neće biti poslednja i kaže da ne znamo zapravo ni koliko ovi radovi traju, ni koliko nas koštaju, prenosi N1.

“Ukupno je to 12 i po hiljada kvadrata, pet hiljada kvadrata velikih ploča, tri i po hiljade kvadrata onih manjih i tri hiljade i 900 kvadrata saobraćaja. Sve to kad saberete i pomnožite, a znate ne može da se sakrije nabavna cena, cena transporta i cena ugradnje. Ne može da se sakrije da to košta četiri miliona i 400 hiljada. Gde je drugih šest miliona evra”, pita Bakić.

Arhitekta Bakić rekao je i da će biti nemoguće naći krivca za sve probleme koji su se dogodili u vezi sa rekonstrukcijom Trga Republike.

1 KOMENTAR

  1. Тих шест милиона су на истом месту где и стотинак милиона од купопродаје “Коперникус”-а и “О2”.

Comments are closed.