„To je pogrešno, pogrešno, pogrešno…“: Dragan Petrović Pele za novi Nedeljnik o slučaju Aleksić, sumnjama u FDU, predrasudama prema glumcima, “pedagozima” koji vređaju i omalovažavaju

1
Fotografija: Igor Pavićević

Glumcu i profesoru glume na Fakultetu dramskih umetnosti je i posle nekoliko dana teško kada se vrati na temu zlostavljanja njegove studentkinje, mlade glumice Ive Ilinčić, i one koja je prva izašla u javnost – Milene Radulović. Na saznanje o svemu, njemu je i pozlilo. I dvadesetak dana kasnije on je potresen baš kao i posle prvog minuta saznanja. Razgovor za Nedeljnik vođen je i u teškim danima kada smo saznali za smrt velike Mire Furlan.

„Nije mi nimalo prijatno što je FDU doveden pod senku sumnje, ali šta se tu može. Razumljivo je zbog čega se atmosfera u javnosti usijala do tačke podnošljivog. Ne zameram i ne osuđujem nikoga, razumem ljudsku potrebu da se informišu i njihovo je pravo da izvlače zaključke kako kome odgovara. Nadam da će posledice ovog slučaja pomoći svima kojima je pomoć potrebna, bez obzira na to iz kog su grada i kojim poslom se bave. Nije samo Beograd Srbija. Valja verovati, poverovati u ono što nam svima izgleda nemoguće, verovati u ljubav, u humanu prirodu čoveka“, ispričao je Petrović za Nedeljnik.

Profesor koji je bio pripadnik one antologijske klase sa FDU i koji je radio sa mnogo mladih glumaca, kaže da je danas drugo vreme, da su stasale generacije koje osećaju i razmišljaju u duhu svoga vremena.

„Već sam rekao šta mislim o pedagogiji ruženja, vređanja, omalovažavanja, ali ponoviću. To je pogrešno, pogrešno, pogrešno… A što se tiče naknadne pameti, ni to nije samo kod nas, to je tek globalni fenomen. Pitam se, šta drugo postoji osim naknadne pameti?“, ispričao je Pele za Nedeljnik.

Ceo intervju objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 28. januara

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju Mond diplomatik na srpskom jeziku.

1 KOMENTAR

  1. Svako ko je studirao FDU zna sta se tamo desavalo: od mita profesorima za upis pa do drugih stvari…

Comments are closed.