“Titulisanje i nagrađivanje nema nikakve veze sa udruženjem…”: Pisac Vladimir Arsenijević o počasnom članstvu Gorana Vesića u Udruženju književnika

0
Foto: Igor Pavićević

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nedavno je primeljen u Udruženje književnika Srbije kao počasni član, ali je ta vest naišla na oprečne reakcije, ne samo na društvenim mrežama.

Pisac Vladimir Arsenijević stava je da nema dileme, počasti i udruženja ne idu zajedno.

“Ja i ne vidim nekakvu posebnu svrhu postojanja tih udruženja, a ako ona postoje da bi titulisala i nagrađivala ljude zbog nekih navodnih dela, to je jedna sasvim druga priča koja sa onim osnovnim razlogom – postojanja udruženja – nema nikakve veze”, rekao je Arsenijević za N1.

U Udruženju književnika Srbije objasnili su da Vesić nije postao njihov počasni član zbog “Knjige o Beogradu” koju je nedavno objavio, već zbog zasluga u unapređenju rada tog udruženja.

“Nama Vesić ništa nije obećao, nismo mu tražili, on je sve to uradio. Ovo što je uradio do sada i ovo što će tehnički da se sprovede. Samo da je beogradske susrete preneo na status grada, već je uradio mnogo i zaslužuje takvu počast kao dobrotvor, shvatite to tako. Nije on primljen zbog ove njegove knjige koju je objavio o Beogradu”, rekao je Dragan Mraović, član Upravnog odbora UKS-a.