Titograd igra protiv Podgorice: Čega sve ima u crnogorskom fudbalu

3
Profimedia

Danas u 17 časova na programu je jedan prilično interesantan duel dva prvoligaška sastava u najjačeoj crnogosrkoj fudbalskoj ligi.

Ne, nije interesantan zbog fudbalera koji nastupaju – većina su potpuno nepoznati srpskoj fudbalskoj javnosti (ako se neko seća mladog reprezentativca SCG Radomira Đalovića, eto izuzetka koji potvrđuje pravilo).

Tek, na stadionu u Donjoj Gorici koji nosi grandiozni naziv “DG Arena” igraće dve Mladosti koje se tako više ne zovu.

Domaćin je ekipa koja se do ove godine i plasmana u Prvu ligu Crne Gore zvala Mladost Lješkopolje, da bi od ovog leta ponela naziv glavnog grada Crne Gore – FK Podgorica.

U goste im dolazi klub koji se koliko do juče zvao Mladost Podgorica, a koji je odlučio da promeni ime i nazove se po glavnom gradu Crne Gore. Ali, iz nekog drugog vremena – OFK Titograd.

Dakle, danas Titograd igra protiv Podgorice.

Nema sumnje za koga bi Josip Broz navijao…

3 KOMENTARA

 1. praviti od ovoga neki štos je neukusno jer treba poštovati uvek one koji teraju kontru
  a teranje kontre je uvek bio kvalitet, valjda….
  evo par riječi iz history ofk-a titograda, o imenu kojeg smo tak zapamtili
  Fudbalski klub Mladost iz Podgorice nastupaće sledeće sezone pod (starim) novim imenom OFK Titograd. Tako će posle 26 godina nositi naziv kao u vreme bivše Jugoslavije.

  – Klub je osnovan 1951. godine. Pod imenom Mladost egzistirao je šest godina, kada je postao OFK Titograd, da bi 1992. ponovo oživeo kao OFK Mladost. Za vreme bivše Jugoslavije klub se uglavnom takmičio u Drugoj saveznoj ligi i u republičkom prvenstvu – navode u klubu.

  Klub koji je nekada iz svoje škole iznedrio imena poput Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, Refika Šabanadžovića,

Comments are closed.