Tiodorović apeluje na poštovanje mera: “U većim gradovima postoji pad odgovornosti i discipline prema nošenju maski”

3
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas da se uočava manje poštovanje propisanih mera za suzbijanje epidemije koronavirusa.

“Moram da kažem da je to više u većim, nego u manjim gradovima i varošima, moj utisak je da ipak tu postoji i pad odgovornosti i discipline prema nošenju maski, čak i u samim gradovima”, rekao je on za TV N1.

On je dodao da sve inspekcije u svom domenu moraju nastaviti da rade kao da je i dalje vrhunac epidemije, iako je, kako je dodao, očigledno da je u toku pad broja obolelih.

“Od sprovođenja mera zavisi hoćemo li postići rezultat”, rekao je Tiodorović, koji je i član vladinog kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa i bolesti kovid 19.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. ma sta rece 170 pozitivnih opet 3 mrtva 46 na respiratoru je posledica sto se testira dosta a ovi epidemiolozi panice ko nenormalni i kada ce broj obolelih dole da ide jer je blizu 200 opet a ovo ostalo je silazno i koji djavo toliko testirate a nadam se da je bezbedno da se vrati sport i u zatvorenom u srbiji i bez publike uz postovanje mera ali muljate sa podacima od 3 do 5 mrtvih stalno danima kada ce 1 ili 2 mrtva ili 0 a novog talasa ovog virusa nece biti kao ni sudar sa gripom ali vakcinaciju uradite za grip a kazete da je epidemioska situacija u Srbiji bezbedna i u gradovima da moze sport u zatvorenom a na jesen ne ocekujem probleme zbog skole i vracanje sa odmora ako uvedete 10 ili 14 dana karantina za one koji se vracaju u Srbiju i na granicama malo kontrole i ne pretite ljudima epidemiolozi pogotovo ti tiodorovicu i ukinite konferencije koje imate 1 ili 2 jer su beskorisne

  2. Дневна доза глупости и произвољних конструкцја. Значи, примећује се пад активности вируса, пад заражених,… иде се на попуштање “мера” и паралелно се лансирају упозорења о мањку дисциплине, само и једнио као алиби, ако и када то “попуштање” доведе до поновног пораста оболелих. Иначе, у сред тих “мера” одржан је вашар у Јагодини ! У међувремену, у светским размерама, у оне који су пали на нивоу дисциплине су и Јапанци, Италијани (који су већ доживели катастрофу, па се “опустили”,… итд.). Ко још увек верује да се ова зараза може сузбити маскама, може одмах међу српске епидемиологе.

  3. Stavim i ja masku kada radim sa brusilicom ili kada nesto farbam bilo sa doznom ili sa pistoljem za farbanje.Ali da stavljam masku za izmisljenu bolest za koju je Vucic ureo milione evra od SZO ne pada mi na pamet.

Comments are closed.