Teška povreda Gomeša, teško gostovanje Junajteda, tamno plavo je baš u modi, a Liverpul opet pobeđuje kako samo on zna: Pregled 11. kola Premijer lige uz Rise Against

0
Foto: Profimedia

Utakmice u subotnjem, popodnevnom terminu u Premijer ligi, počela je da prati i jaka kiša na Ostrvu, a sivilo i prve prave odlučujuće utakmice koje su pred nama, pokazuju da je jesen zaista došla.

Engleski fudbal ume da služi i kao kalendar, makar onda kada nije bio fudbalski inspirativan, a tokom vikenda za nama bio je i to.

Oni čiji se kiks čeka opet nisu kiknusli i dišu za vratom favorita, bilo je ludih preokreta, ali i teških povreda…

Pravi, sivi, jesenji vikend.

Najjači utisak kola: Nažalost povreda

Imali smo sreće da od početka sezone nismo prisustvovali surovim scenama igre koju volimo. A onda je Son startovao ka Andreu Gomešu, Orije dovršio svojim uklizavanjem, a posledica svega je užasan prelom noge veznjaka Evertona.

Igrači su se uhvatili za glavu, a Son za kojeg se ispostavilo da nije odgovor za tešku povredu protivnika, nije uspeo da zadrži suze.

U jednom trenutku im zameramo zbog neke propuštene lopte ili lošeg pasa, a u drugom ih gledamo kako se u grče od bola možda i rastaju od karijere.

Najveža zabluda kola: Plavi i plavi će stati

Neće. Lester i Čelsi su još jednom na utakmicama koje su označene kao “mina”, pokazali ozbiljnost i šampionski mentalitet koji kao vezivno tkivo čini timove Frenka Lamparda i Brendana Rodžersa čvršim i kvalitetnijim.

Nekako zaokupljeni čestim pogledima ka samom vrhu tabele zanemarimo ono što se ispod samog vrha nalazi. Lisice i Plavci su na samo dva boda od Mančester Sitija.

Ako Građani ispuste bodove na Enfildu, šampionska trka bi mogla da se pretvori u trku u troje, možda četvoro, a mi ćemo i dalje čekati da plavi i plavi kiksnu.

Pobednik kola: Opet Liverpul

Bio je 85. minut, Aston Vila je vodila golom razlike i većina gledalaca je i dalje verovala da Liverpul može da pobedi.

I bili su u pravu. Prvo Roberston na Maneov cenatršut, pa Mane duboko u sudijskoj nadoknadi, na Trentov centaršut. I Klop je opet mogao da steže pesnice.

“Jednom ili dvaput možete da pobedite uz pomoć sreće. Kada vam se ovo desi više od deset puta, u pitanju je karakter”, rekao je Gvardiola o svom rivalu. I to je sasvim dovoljno objašnjenje.

Gubitnik kola: Opet Mančester Junajted

Izgledali su kao da su konačno došli do daha, ali samo onima koji su gledali semafor. Već smo napisali da tim koji promaši dva penala na jednom meču nije ozbiljan, a toliko puta smo videli i da Oleov Junajted nema nikakavu napadačku potenciju.

Protiv Bornmuta se pokazalo da nemaju ni karakter, a to je za klub takvog renomea toliko poražavajuće, da opet kampuju u rubrici najvećeg gubitnika.

Hit kola: Rise Against – Help Is On The Way

Toliko puta su Liverpulu rekli da pomoć stiže, samo što nije – da će je doneti legende kluba, bivše zvezde, deca tog grada – ali pomoć nikako nije stizala.

I ponekad je bilo dosadno, ali je uvek bilo simpatično kada bi neko kao iz topa ispalio da im snove i poglede na svet niko ne može oduzeti, a onda je to postala stvarnost.

Redsima možete oduzeti sve, ali ako im ne oduzmete vreme, čini se da će njihovo doći. Makar duboko u nadoknadi vremena.

A pomoć je izgleda ipak stigla…