“Teraćemo ovaj slučaj, što se u šabačkom kraju kaže, do Božije kuće…”: Zelenović i Bastać zatražili informacije od Radojičića o radovima na Trgu Republike

3
Foto: Tanjug

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać predali su u Skupštini Beograda zahtev za gradonačelnika Zorana Radojičića da se omogući uvid u dokumentaciju u vezi sa radovima na Trgu Republike. Zahtev je, kako su rekli, podnet na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Oni su poručili da će “slučaj isterati do kraja i da krađa neće proći”.

“Građani Beograda i cele Srbije moraju da znaju sve detelje o javnoj nabavci, Trg Republike je beogradski ali i nacionalni trg i sramotno puno košta. Tražimo sve detalje, kompletnu ponudu izabranog ponuđača i ugovor sa izabranim ponuđačem”, izjavio je danas Zelenović ispred zgrade Skupštine grada.

On je rekao i da građani “moraju da znaju šta su platitili deset, dvanaest ili još više miliona evra”.

Zelenović je rekao da će oni slučaj “preko nadležnih institucija terati, kako se kaže u šabačkom kraju, do Božije kuće”, objasnivši da je rok 15 dana da se informacije dostave gradu Šapcu i beogradskoj gradskoj opštini Stari grad, ili će dalje nastaviti sa procedruom i obratiti se Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Podsetivši na rekonstrukciju trga u Šapcu, 2015. godine, on je rekao da su radovi na površini od skoro jednog hektara koštali 400 hiljada evra, plus sto hiljada evra za fontanu, dok radovi na manjoj površini, od oko 80 ari, na Trgu Republike košaju “dvadeset puta skuplje”.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je rekao da on i Zelenović traže celokupnu dokumentaciju svega što se tiče radova navodeći da “građani moraju da vide da je vlast u Beogradu lopovska”.

“Dokazaćemo da ti ljudi kradu ne samo novac od građana, već i sate, možda i dane, koje smo izgubili zbog kolapsa koji su napravili u Beogradu, jer je ova bahata, nestručna i korumpirana gradska vlast rekonstruisala ulice, napravivši mnogo gore stanje nego što je bilo, a sve su nas zajedno zadužili”, rekao je Bastać.

3 KOMENTARA

  1. Zelenoviću, ti si gradonačelnik Šapca ili Beograda? Bolje da vodiš računa o gradu u kojem su te izabrali i uskoro smeniti. Svuda te ima samo ne u Šapcu.

  2. Slobodno mozete da se zalite u crkvi! Samo prvo ispovest…pa pokajanje i pricest, e onda pricajte…

  3. Молим вас, не само ова градска власт, већ и “повезана лица”, јер није ова градска власт сама пројектовала и поплочавала улице и тргове. Сви они заједно морају бити део једног прошлог времена и било која друга, нова, власт, мора са њима имати потпуни дисконтинуитет.

Comments are closed.