Tepić: “Nikola Jovanović nije član naše stranke, a neće ni biti ako se ja budem pitala”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da Nikola Jovanović, donedavni potpredsednik Narodne stranke (NS), nije član SSP-a i da, ako se ona bude pitala, to neće ni postati.

Tepić je, gostujući na TV Nova S, u programu Njuzmaks Adrije, komentarisala procurele audio-snimake razgovora u kojima je Jovanović navodno vređao lidera NS Vuka Jeremića i navodno iznosio detalje svog predstojećeg transfera u SSP.

“Svako u kafanskim razgovorima može da komunicira kako hoće… Ali sadržaj (razgovora) je problematičan u mnogim drugim delovima i neprihvatljivo je mnogo toga što je (Jovanović) rekao. Nikola Jovanović nije član naše stranke niti verujem da će to biti”, rekla je Tepić.

Takođe je odbacila navode Jovanovića iz istih snimaka, da je stranku čija je potpredsednica nazvala “skeč strankom”. 

Na pitanje da li se SSP priprema za buduće izbore, koji će se po nekim tumačenjima izjava predsednika Srbije možda desiti već za godinu dana, Marinika Tepić navodi da ta partija neće učestvovati na izborima ukoliko uslovi budu identični onim koji su nedavno održani.

“Utisak je da je bojkot ogolio sistem… (Mi vidimo) da praktično jednopartijski parlament ne može da formira svoje organe, da je sednica prekinuta pre nego što je izabran Predsednik (Narodne skupštine). Iako vlada još nije formirana, najavljuju se izbori za godinu dana”, dodala je Tepić.

Navodi i da postoji plan za rušenje Srpske napredne stranke, a da je trenutno najvažnija “komunikacija sa malim čovekom”, kome SSP treba da pruži “glas, ali i zaštitu”.

(Beta)