“Teodosić najbolji asistent sa kojim sam bio na terenu”: Kevin Durent o pasovima srpskog plejmejkera…

0
Credit line: Sarah Stier / AFP / Profimedia

Jedan od najboljih košarkaša 21. veka Kevin Durent nije zaboravio duele sa kapitenom srpske reprezentacije Milošem Teodosićem sa Svetskog prvenstva 2010. i OI 2016. godine – komentarišući kompilaciju dodavanja lucidnog Valjevca uputio mu je veliki kompliment.

„Najbolji asistent sa kojim sam bio na terenu“, napisao je na Instagramu Kevin Durent u vezi sa snimkom koji sadrži najbolja dodavanja plejmejkera Virtusa iz Bolonje.

Podsećanja radi, kada je Srbin stigao u NBA ligu, novinari su pitali Duranta da li zna ko je, zapravo, Teodosić i prisetio se asistencije sa Olimpijskih igara u Brazilu na finalnom meču Srbije i SAD.

“Kako ne znam ko je Teodosić. Lik je uradio nešto neverovatno, to je svakako najbolja asistencija koju sam video u životu. Promešao nas je, ušao je u reket i uspeo da provuče loptu preko glave svom igraču na liniji za tri poena. Potpuno me sludeo, okretao sam se oko sebe, to je najbolje dodavanje koje sam video u životu, ikada”, rekao je Durent.

Teodosić (33) je nastupao i u NBA od 2017. do 2019. godine, ali je zbog povreda njegova NBA epizoda bila kraća nego što se očekivalo.

Kevin Durent je u NBA od 2007. godine, pre Bruklina igrao je za Oklahoma Siti Tander, u čijem dresu je bio MVP lige, i Golden Stejt Voriorse, sa kojima je osvojio dva šampionska prstena. Trenutno je treći najefikasniji aktivni igrač u NBA jer su više poena od njega u najjačoj ligi sveta postigli samo Lebron Džejms i Karmelo Entoni.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!