Tanja Miščević zamenica generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju

0
Foto: Medija centar

Doskorašnja šefica tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji Tanja Miščević ubuduće će, kao kandidatkinja Republike Srbije, obavljati funkciju Zamenice generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju RCC (Regional Cooperation Council), saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je u saopštenju navela da ovo kadrovsko rešenje s jedne strane predstavlja lično priznanje Tanji Miščević za svae profesionalne uspehe i lične kvalifikacije, a sa druge strane priznanje Republici Srbiji za postignute rezultate na polju evrointegracija i regionalnog povezivanja.

“Gospođa Miščević je za svoju kandidaturu dobila podršku svih zemalja u regionu što je veoma dobar signal za našu zemlju kada su pitanju međususedski odnosi i regionalna saradnja”, ocenjuje se u saopštenju Vlade.

Vlada je na jučerašnjoj sednici razrešila dužnosti Tanju Miščević, sada bivšu šeficu Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji.

Miščević je tu funkciju obavljala od 4. septembra 2013. godine, kada je Vlada i donela odluku o obrazovanju Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Vlada Republike Srbije zahvalila je Tanji Miščević na zalaganju, predanom radu i trudu koji je uložila u proteklih nekoliko godina kao šefica pregovaračkog tima, uz ocenu da je njen lični doprinos evrointegracijama Srbije nemerljiv.

U saopštenju se dodaje i da se svi članovi Vlade raduju nastavku saradnje sa Tanjom Miščević u budućnosti i da joj žele mnogo sreće i uspeha na novoj funkciji.