“Tamo daleko pokazao je srpski karakter u najlepšem svetlu…”: Patrijarh Porfirije čestitao Đokoviću 18. Gren slem titulu…

0
(Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

(Beta) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije česititao je Novaku Đokoviću pobedu u finalu Australijen opena, na kome je danas osvojio devetu titulu.

“To što on čini jeste vrhunski sport, ali i nešto mnogo više od toga. Nešto što diže moral i puni srca ponosom svih nas koji sa njim učestvujemo u zajedničkim borbama sa malodušnošću, učeći da istrpimo bolove i prevaziđemo sva fizička ograničenja, baš kao i on… Hvala Novaku na tome i na svemu što će nam još prikazivati i prinositi. Čestitke od srca, uz naše molitve za Novaka i čitavu njegovu porodicu”, navodi se u poruci.

Đoković je, kako navodi, pokazao srpski karakter na dostojanstven način.

“Tamo daleko od nas-gledano fizički, ali, i pred nama, kao još jedno od poprišta na kojima se pokazuje srpski karakter u najlepšem svetlu. Hvala Novaku na tome i na svemu što će nam još prikazivati i prinositi. Čestitke od srca, uz naše molitve za Novaka i čitavu njegovu porodicu”, zaključio je patrijarh Porfirije.

Najbolji teniser sveta je danas u tri seta pobedio Rusa Danila Medvedeva 7-5, 6-2 i 6-2 osvojio je devetu titulu na Australijen openu, ukupno 18. grend slem trofej.