Tadić: Predsednik velike DS biće novo lice, onaj ko će pobediti na izborima

3
Foto: Nedeljnik

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da samo velika i ujedinjena Demokratska stranka ima kapaciteta da se suprotstavi režimu Aleksadra Vučića, preneo je N1.

Tadić je za Blic rekao da je DS u jednom trenutku promenom politike i načinom funkcionisanja počela da se odriče te uloge i da se svodi na minornu stranku koja ne može da utiče na promene.

“Poslednji je trenutak da se to promeni i toj promeni hoću da doprinesem svojim iskustvom pobeda nad starim i novim radikalima”, rekao je Tadić.

Ocenio je da ujedinjenje ima smisla samo ukoliko bude postavljeno na temljima na kojima ta stranka može ponovo da zauzme ulogu u društvu i na politčkoj sceni koju je imala.

“Nadam se da će to biti moguće već do kraja ove godine ili početkom sledeće a tek kada dođe konačnog ujedinjena funkcuionisaćemo kao jedinstven subjekt u svakom smislu”, kazao je Tadić.

Navodi da će stranke članice unije demokrata odnosno DS, Zajedno za Srbiju i SDS biti pravno i politički posebni subjekti, jer je odluka o ujedinjenju samo prvi korak ka realizaciji ideje obnavljanja velike DS.

“Do konačnog ujedinjena funkcionišemo kao odvojene stranke i stranke članice postoje kao i do sada, samo što ćemo ubuduće koordinisati sve naše aktivnosti i stavove”, rekao je Tadić.

Upitan ko će biti predsednik, on je kazao novo lice koje će generisati nove ideje i dobiti masovnu podršku za njih, odnosno pobediti na izborima.

“Pa će tako i predsednik velike DS biti onaj koji uspe da ispuni te kriterijume, a ja ću svakome ko pored tih zadovoljava i moralne kriterijume sa velikim zadovoljstvom pomoći”, kazao je bivši predsednik Srbije i bivši predsednik DS.

3 KOMENTARA

  1. Nesrećo jedna, ti si kriv što je Vučić na vlasti, pokri se ušima i ćuti nemoj više da se brukaš

  2. Победиће као и ја који се нисам кандидовао. Паметније би му било да ћути,да се поново не брука и да троши паре од Теленора.

Comments are closed.