Tadić o Koridoru 10: Obmanuti građani glasaju na osnovu lažnih uspeha za vlast

5
Fotografija: Igor Pavićević

Predsednik SDS Boris Tadić saopštio je, povodom izjava ministarke Zorane Mihajlović i predsednika Aleksandra Vučića o Koridoru 10, da je “problem sa prisvajanjem rezultata tuđeg rada što obmanuti građani glasaju na osnovu lažnih uspeha za vlast koja nema rezultate”, “i što na osnovu tako dobijenih izbora Srbija nastavlja da ima vlast koja je vodi u propast”, preneo je N1.

“Odgovor Zorane Mihajlović na konkretne podatke koje smo izneli, a koji dokazuju da se ova vlast kiti tuđem perjem, još jednom osvetljava brutalno propagandističko lice Vučićeve vlasti. Kada ministarka može da odgovori samo na nivou komentara bota, to pokazuje samo da ova vlast nema nijedan argument i da je primitivna propaganda jedino što mogu da ponude građanima”, naveo je Tadić u saopštenju.

Ministarka Mihajlović je, navodi Tadić, “namerno promašila temu”.

“Jer ogoljavanje laži ove vlasti nije bitno zbog toga da bismo utvrdili ko se raduje napretku Srbije i ko je više kilometara puteva izgradio, već da bi građani Srbije mogli da na izborima imaju pravo na slobodan izbor na osnovu istinitog i punog informisanja. Problem sa prisvajanjem rezultata tuđeg rada je što obmanuti građani glasaju na osnovu lažnih uspeha za vlast koja nema rezultate i što na osnovu tako dobijenih izbora Srbija nastavlja da ima vlast koja je vodi u propast”, navodi on.

Naveo je da se “izborna krađa dešava i danas”, jer se, kako kaže, “građanima uskraćuje pravo na informisanost”.

“Vučić zapravo sedam godina ostvaruje prednost upravo ovakvim načinom krađe pre izbora. I dok su politički naivni usmereni na sprečavanje izborne, sve vreme se dešava predizborna krađa. Dokaz za to je poređenje broja građana koji će i danas putem medija biti u prilici da čuju propagandističko saopštenje Zorane Mihajlović i titoistički samohvalospev Aleksandra Vučića sa brojem građana koji će moći da čuju da je zapravo u vreme našeg preuzimanja vlasti 2008. godine na celoj trasi Koridora 10 nedostajalo 320 kilometara autoputa i da smo mi u našem mandatu od toga završili 170, a ova vlast 150 kilometara”, navodi Tadić u saopštenu.

Dodaje i da su “na tom koridoru izgradili most na Adi, Pupinov most i izvršili kompletnu rekonstrukciju mosta Gazela”.

“Kolikom broju građana će biti medijski dostupna informacija da smo za celokupnu trasu završili i sva projektovanja, finansiranja, tendere i skoro celokupnu eksproprijaciju, kao i deo radova koji su oni kasnije samo dovršili? I kolikom broju građana će biti objašnjeno da je to zapravo najteži deo posla, a da je Vučićeva vlast samo tehnički sprovela po preuzetim obavezama najlakši deo posla i to manje od pola, a za skoro dvostruko više vremena? Najveći broj građana Srbije ni danas neće moći da čuje tu istinu, dok budu slušali kako Vučić ostvaruje ‘istorijski uspeh o kom su drugi mogli samo da sanjaju’. Zato je za demokratiju i napredak Srbije ključni uslov za fer i poštene izbore sprečavanje ovakve Vučićeve predizborne krađe borbom za istinu i slobodne medije”, naveo je Tadić u saopštenju.

5 KOMENTARA

 1. Pa dosta ste bili na vlasti i dosta je pokradeno a narod trpeo.
  Ovaj Vucic misli na narod i na Srbiju.
  Narod zna za koga ce glasati.

 2. За време ваших мандата два пута сте могли да завршиоте све коридоре. Исрено се надам да више нећете имати прилију да узмете лопату у руке о трошку грађана.

 3. Pa da, gradjani su za vas politicare jedine dobre ovce koje slepo idu za onim ko ih vise osoli.
  Znaju gradjani kako su ziveli sve godine od drzavnog udara (5.Oktobra) do danas.
  Vucic je najvise uzeo penzionerima a oni ga danas najmasovnije podrzavaju.
  Sta mislis Borise, zasto?
  – Pa zato sto sto ipak novac nije ulozio u prijateljske firme vec ulaze u drzavu u vojsku, u mlade.
  Vojsku ste skoro urnisali a vojska je prvi i najvazniji stub svake drzave.
  Da ne pisem, zna narod da se jos uvek tesko zivi ali vidi da se radi da se gradi, razvija se drzava, cak i nemci priznaju da Srbiju danas ne mogu ucenjivati nije vise slaba i nejaka ali jos uvek ima prostora i to ogromno za napredak.
  Srbi treba da se sloze ujedine i zajedno razvijaju umesto da stalno podmecete nogu jedni drugima i pricate ko je sta uradio a zaboravljate da sve to placa narod ne vi.

Comments are closed.