Tadić: Milanović je Vučića nazvao onim što u stvari jeste. To je put ka normalizaciji politike u regionu

8
Fotografija: Igor Pavićević

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je, povodom izbora Zorana Milanovića za predsednika Hrvatske, da je značajno što je na čelo bar jedne EU države došao čovek koji predsednika Srbije Aleksandra Vućića “naziva onim što on u stvari jeste”, piše list Danas.

“To je posebno značajno u okolnostima u kojima godinama svedočimo tome da ga većina lidera EU proglašava velikom demokratom i aplaudiraju mu samo zarad servilnosti po pitanju Kosova. To što je Milanović ratnog kabadahiju nazvao ratnim kabadahijom je put ka normalizaciji politike u regionu, koje nema bez nazivanja stvari pravim imenom”, rekao je Tadić za Danas. 

Tadić je kazao i da naš region funkcioniše po principu “spojenih sudova”, te da kao što su populisti došli na vlast u svim zemljama regiona na istom talasu, tako će i da odu. 

“Verujem da pobeda Milanovića i pobeda socijaldemokratije nad desnim populizmom u Hrvatskoj mogu biti okidač pozitivnog domino efekta i da ta pobeda može prekinuti trend apatije kod glasača, koji su nametnuli desni populisti u svim zemljama u regionu”, rekao je Tadić. 

Ocenio je da je ta nametnuta apatija imala za svrhu da stvori utisak o nesmenjivosti postojećih vlasti i da snizi izlaznost i socijalni aktivizam birača građanskih i antinacionalističkih stranaka.

8 KOMENTARA

 1. Сви сте иста багра,и ови сад и они пре,разлике су минималне у односу на штету коју праве.Руку на срце бољих немамо,а ту смо ми криви,саможиви,себични,уплашени и попустљиви.Где сте јунаци?Па за своју децу се борите.

 2. E kad bi smo tebe vratili a ti da nam dovedeš Đeliće, Malovićku i slične pa da orocvetamo. Ovaj nema ni stida ni obraza. U pravosuđu i dalje postoji izreka “Tadiću, Malovićko jedna”

 3. Ne radujem se ni Vucicu ni Tadicu, a za Hrvate bas me briga. Znam da Srbima u Hrvatskoj nece biti dobro ni sa jednom vlascu u Hrvatskoj.
  Sta su Tadic i Vucic uradili za Srbe u Hrvatskoj zna se – NISTA.
  Tadic ako hoce da nam pomogne treba da se odrekne politike i da u to ubedi i Vucica.
  Neka se obojica prijave na biro rada i nadju posao u svojoj struci. Tadic kao psiholog moze da predaje psihologiju u nekoj srednjoj skoli, a Vucic kao pravnik bez polozenog pravosudnog ispita moze biti neki administritivac u privatnoj firmi. Plata bi im bila oko 45000 dinara i to je njihoba mera.
  Ali oni su grandiozni narcisi i umisljaju da spasavaju srpstvo i Srbiju, a mogu da nam ucine samo ako napuste politiku.
  Toliko o obojici.

 4. iako je tacno to sto kaze….ne bih voleo ni njega niti ovog sadasnjeg na vlasti….neverovatno kako nemamo bas nikog normalnog…hmm

  • Sta te cudi?
   Tadiceva majka hrvatica iz Sarajevske naj ozloglasenije porodice, moj ujak ih licno poznaje.
   Tadicev otac crnogorac.
   Mene od takvih poturica nista ne cudi, a Milanovic je takodje pokatoliceni Srbin zato je bezpredmetno raspredati o njima.
   Najgori su oni pokatolice, poturceni asimilirani Srbi, oprosti nam Boze!

   • Тадићев отац Црногорац, убачен у САНУ од стране УДБЕ, да би надзирао и “тастирао” по потреби. Иначе, од најпознатијих “дела” су му она у којима све остале плаши Србима- То је сав “допринос” тог “академика”.

Comments are closed.