“Tačijev odlazak u Hag je nejasan, optužnica još nije potvrđena”

0
Profimedia

Advokat Branislav Tapušković ocenio je da je nejasan razlog odlaska Hašima Tačija u Haški tribunal, jer optužnica protiv njega još nije potvrđena.

Tapušković je rekao da se prvo čulo da Tači samoinicijativno odlazi u Hag, pa da ide na poziv tužioca, a jutros su mediji objavili da je otputovao kako bi bio saslušan u prisustvu svog advokata Džefrija Najsa.

“To je sve nejasno, a naročito da je otišao na poziv tužioca. Tužilac je rekao svoje kad je podigao optužnicu za više od 100 ubistava, progon i mučenja. Ako optužnica bude potvrđena, Tači ide pred sud, ali ona još nije potvrđena i otuda je nerazumljivo kako će danas biti saslušan”, rekao je za TV Prva advokat koji je učestvovao u više sudskih procesa u Haškom tribunalu.

On je dodao da je ceo proces dobio političku dimenziju, da danas javnost neće saznati o čemu se u Hagu razgovaralo, kao kada je Ramuš Haradinaj otišao u Hag, pa rekao da se branio ćutanjem, ali nije bilo jasno od čega se branio.

“Ako potvrde optužnicu, tada ćemo videti kredibilitet suda, jer do sada nisu mogli da se brane sa slobode oni koji su optuženi za 100 ubistava”, rekao je Tapušković.

(Beta)