SzS i večeras na protestu: “Tražimo hitno imenovanje novog Kriznog štaba, jer odluke ovog diriguje Vučić, izgubio je poverenje…”

2
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

Opozicija okupljena u Savezu za Srbiju (SzS) insistira na hitnom ispunjenju zahteva koji bi obezbedili zaštitu zdravlja građana i njihovog dostojanstva, među kojima je pre svega hitno puštanje neopravdano uhapšenih građana tokom protesta, saopšteno je danas.

SzS je zatražio podatke o svim uhapšenim kako bi mogli dobiti adekvatnu pravnu zaštitu, kao i informacije o stanju svih povređenih.

“Tražimo hitno imenovanje novog, depolitizovanog Kriznog štaba (za borbu protiv epidemije koronavirusa), kome će ljudi verovati. Ovaj Krizni štab zbog dirigovanja njegovim odlukama od strane Aleksandra Vučića, izgubio je poverenje i mnogi njegovi članovi moraju da krivično odgovaraju”, navodi SzS.

SzS je ponovio zahtev za utvrđivanje odgovornosti policijskih funkcionera, žandarmerijskih i drugih rukovodioca, “koji su primenili brutalnu silu nad građanima koji su iskazali svoj revolt zbog nezadovoljstva stanjem u državi”. 

SzS je pozvao javni medijski servis RTS da izveštava “o zahtevima i protestima pobunjenih građana objektivno, istinito i blagovremeno”. 

“Već peti dan građani protestuju tražeći da ne budu ponižavani režimskim lažima i ograničavanjem osnovnih gradjanskih sloboda. Zloupotreba epidemije je kap koja je prelila čašu. Mi ćemo, kao i do sada, i danas biti sa građanima na protestima  i insistirati na ispunjavanju ovih zahteva”, navodi Savez za Srbiju.

(Beta)

2 KOMENTARA

 1. Поставите у кризни штаб ЂИЛАСА, МАРИНИКУ, БОШКА, ЛУТОВЦА, ЈЕРЕМИЋА…довољно да покушају да униште Србију
  АЛИ СРБИЈУ УНИШТИТИ НЕЋЕ МОЋИ КОЛИКО ГОД ПОКУШАВАЛИ
  Живела СРБИЈА,
  ИЗДАЈНИЦИ ПРАВАЦ ЛУКСЕМБУРГ

 2. Evo ocemo da vas vratimo na vlast sta ve biti BOLJE OD Ave?
  Pre svega ocete gledati interes naroda umesto vas licni?
  1. Ocete iskoreniti korupciju ?
  2. Ocete ukinuti stranacko zaposljavanje?
  3. Ocete se izboriti sa kriminalom?
  4. Ocete procesuirati Narkodilere Huligane ?
  5. Ocete smanjiti PDV?
  6. Ocete decentralizovati Srbiju?
  7. Ocete izgraditi nove Bolnice po Srbiji ?
  8. Ocete zadrzati mlade da ne idu iz Srbije
  9. Ocete i kako ubrazti prijem Srbije u EU?
  10. Ocete napraviti nove Studentske kampuse van Beograda u manjim mestima da nam deca ne odlaze i nevrate se vise nikad u rodbo mesto?

  Ocete al za malo…

Comments are closed.