“Hrabrost Gordane Čomić je za divljenje. SzS i njihov ekstremizam – isključuju ljude sa drugačijim mišljenjem”

4
Foto: Nedeljnik

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je “lakše kada vidi” da postoji više ljudi koji se ne slažu sa politikom Vlade, ali koji dižu glas “protiv ekstremizma u Savezu za Srbiju”.

Ona je ocenila da je pravi pokazatelj demokratskog potenicijala SzS to što isključuju osobe koje imaju sopstveno mišljenje.

“Isključujete ljude koji imaju sopstevno mišljenje i volju i koji kažu ja će se vratiti u instituciju da bi se borili za veće učešće žena u parlamentarnom i političkom životu”, rekla je Brnabić i dodala da je hrabrost poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić za divljenje.

Brnabić je rekla i da smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto šteti samo Srpskoj naprednoj stranci i da ne vidi problem u tome, pre svega jer se već krenulo u izmenu izbornih zakona u izbornoj godini.

“Ukoliko postoji većina da to usvoji, a to podržava i deo opozicije onda je to interna stvar Srbije. Smanjenje cenzusa širi prostor za više predstavnika građana u parlamentu”, rekla je Brnabić.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine i ukidanju taksi na srpske proizvode, ona je navela da nova Evropska komisija vrši “ogroman pritisak na Prištinu” da ukine takse.

Poručila je da nije sigurna o kakvom reciprocitetu pričaju predstavnici kosovskih vlasti, ali da je politika Srbije jasna a to je da “nema sivih zona, nema nejasnoća”.

“Mi tražimo poštovanje Cefta sporazuma, on nema nejasnoća. Ništa drugo ne tražimo, samo poštujete Cefta”, rekla je Brnabić.

Ona je o Zakonu o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, rekla da joj je drago što je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji rekao da će “Brisel pratiti situaciju” i dodala da se nada će doći do dijaloga na tom nivou, jer je Crna Gora suverena država.

“Tanka je linija između ‘podržavamo narod tamo’ i toga da da se mešamo u unutrašnja pitanja suverene drzave”, rekla je Brnabić.

4 KOMENTARA

  1. Premijerka je poznata po zastupanju prava na drugacije misljenje, zato su i ukinuli N1 na Telekomu

  2. И она ти је већ одговорила, биће срећна да гледа још 100 таквих као ти у Скупштини ! Од такве, њене среће, ми се повраћа.

  3. Сад још објавите неку изјаву Шешеља о људским правима и Динкићеву о поштењу да колаж буде комплетан.

Comments are closed.