“Svi su tužni zbog njihove odluke”: Definitvno. Hari i Megan se neće vraćati i kraljevsku porodicu

0
Foto Profimedia

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan saopštili su kraljici Elizabeti II da se neće vratiti u kraljevsku porodicu kao “aktivni članovi”, saopštila je danas Bakingemska palata.

Aktivni članovi kraljevske porodice su oni koji dobijaju novčanu nadoknadu kada predstavljaju porodicu, za razliku od onih koji se ne smatraju dovoljno važnim da bi za to bili plaćeni.

„Posle razgovora s vojvodom, kraljica je napisala potvrdu da odstupajući od rada kraljevske porodice nije moguće nastaviti sa odgovornostima i dužnostima koje proizilaze iz života u javnoj službi. Počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva koja su držali vojvoda i vojvotkinja biće vraćeni Njenom Veličanstvu, pre nego što budu preraspodeljeni među radnim članovima kraljevske porodice”, navodi se u saopštenju palate, prenosi Gardijan.

„Iako su svi tužni zbog njihove odluke, vojvoda i vojvotkinja ostaju veoma voljeni članovi porodice“, dodaje se.

Hari i Megan, koji su u nedelju najavili da čekaju drugo dete, šokirali su prošle godine kraljevsku porodicu kada su saopštili da će prestati da obavljaju svoje kraljevske dužnosti, podseća Rojters.

Portparol para rekao je da oni ostaju posvećeni službi.

“Kao što se moglo videti tokom prošle godine, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ostaju posvećeni dužnosti i službi Velikoj Britaniji i ponudili su nastavak podrške organizacijama koje su predstavljali bez obzira na kraljevski status”; rekao je on.

Pre nekoliko dana u emisiji Opre Vinfri objavljeno je da će Hari i Megan 7. marta “prekinuti tišinu” o svom odlasku iz Bakingemske palate.