“Svi koji negiraju opasnost od koronavirusa rade protiv nacionalnih interesa”

0
Foto: Beta (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)

Oni koji negiraju postojanje opasnosti od kovida 19 ponašaju se protiv nacionalnih interesa, izjavio je italijanski premijer Đuzepe Konte, prenosi B92.

On je dodao da je na prvom mestu po takvom ponašanju lider partije “Liga” Mateo Salvini koji, kako je rekao, širi i nepoverenje Italijana u Evropsku uniju.

Konte u intervuju agenciji “Drire” skrenu pažnju da je opasno konstruisati klimu nepoverenja, koja nema uporiste u realnosti.

Na pitanje kako ce Italija potrošiti 209 milijardi koje je dobila kao pomoć za oporavak zemlje nakon pandemije koronavirusa, premijer Konte je rekao da će vlada neprestano raditi u pravcu modernizacije zemlje, a to znali prelazak na “zelenu energiju, digitalizaciju i modernizaciju infrastruktura”.

“Imamo obavezu da budućim generacijama ostavimo bolju zemlju”, istakao je Konte.

On je potvrdio da ce đaci i studenti u septembru vratiti u školske klupe.

“Škola je veliki izazov za zemlju, reč je o najmanje deset mliona osoba, studenti, đaci profesori, se moraju vratiti na nastavu u razredima. Činimo sve da povratak u školske klupe bude uz maksimalne mere sigurnosti, i kako učesnici nastavnog procesa ne bi ni na koji način rizikovali zdravlje”, rekao je Konte.