Svet je obišla fotografija gde Bekim i Širli Meklejn plešu, a u novinama piše: “Ne brini, Branka, on će se tebi vratiti”: Ispovest Branke Petrić u novom Nedeljniku

1
Fotografija iz porodične arhive Branke Petrić

U razgovoru za Nedeljnik sakupljane su emocije Branke Petrić, divne i snažne žene koja, pored svoje lepote i talenta, nije u svom biću sakupila ni trunku sujete i znala je da se raduje i uživa u velikom uspehu svog muža.

****

Ratko Dražević je u Kanu, posle premijere “Skupljača perja” napravio žurku, doveo svirače. I Širli Meklejn je došla. Ima slika gde sedi između Olivere Katarine i Bekima. Ali svet je obišla fotografija gde Bekim Fehmiu i Širli plešu. Čitava Evropa je to objavila, i Japan. Jer Širli Meklejn je bila tada jedna od najvećih svetskih zvezda i sad jedan nepoznati mladi dečak pleše sa njom. A u našim novinama piše: “Ne brini, Branka, on će se tebi vratiti”. Ili “Branka se potukla sa Širli”, “Gotovo je”.

Posle Kanskog festivala Bekim se vratio ovenčan slavom. Taj njegov veliki uspeh u Kanu doživela sam kao i svoj.

Šta ste ga pitali na vratima?

Ništa, doneo mi je divne sandale. I jednu košulju. Mi tada idemo do Trsta da kupimo lepe stvari, a on mi ih donosi iz Kana. A uspeh “Skupljača perja” u Kanu proslavili smo u stanu Rade Đuričin.

Da li vam je bilo smešno šta pišu naše novine?

Da. U Dugi je izašlo šta je on radio sa Širli. Bili smo zapanjeni jer to nije bila istina.

Tada mi je bilo smešno šta pišu novine, a on mi je tek kada je pisao svoju knjigu otkrio kako je to bilo.

Veliku priču Branke Petrić o njenom suprugu Bekimu, njihovoj ljubavi i svemu sa čime su se suočili čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 30. januara.

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici.

Svi čitaoci na poklon dobijaju petu i poslednju knjigu iz edicije “Senke nad Balkanom” – “Knez Pavle: Samoubistvo Jugoslavije”

1 KOMENTAR

Comments are closed.