Sve oko Trampa se polako ruši: Advokati se povlače sa suđenja, neslaganja oko strategije…

0
CNP/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

 (Beta-AFP/CNN) – Više advokata bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa odustalo je od njegove odbrane nekoliko dana pre procesa opoziva u Senatu, javili su sinoć američki mediji.

Petoro Trampovih advokata napustilo ga je nešto više od nedelju dana pre nego suđenje treba da počne, preneo je CNN saznanja na osnovu sveddočenja osoba koji su uključeni u proces. CNN navodi da je do skuoba među njima došlo zbog neslafanja oko strategije. Takođe se navodi da je Tramp imao poroblem da uopšte pronađe advokate za svoj slučaj.

Tramp je hteo da advokati nastave da brane tezu masovne pronevere na predsedničkim izborima na kojima je pobedio demokrata Džo Bajden, umesto da se koncentrišu na legalnost postupka opoziva predsednika koji nije više na funkciji, dodao je CNN, navodeći da je bivši predsednik nespreman da o tome razgovara.

Medju advokatima koji su podneli ostavke su Buč Bauers i Debora Barbje, koji je trebalo da vode Trampov tim branilaca.

“Puno smo radili ali još nismo doneli definitivnu odluku o našem pravnom timu, uradićemo to uskoro”, napisao je preko Tvitera Trampov savetnik Džejson Miler, u odgovoru na informacije u medijima.

Sudjenje Trampu za “podsticanje pobude” posle upada pristalica bivšeg predsednika u Kongres 6. januara, treba da počne 9. februara.