“Sve mi to liči na farsu i vršenje dodatnog pritiska”: Dodik o ostavci Ramuša Haradinaja

0
Foto: Tanjug

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da mu današnja ostavka premijera Kosova Ramuša Haradinaja “liči na farsu” koja bi trebalo da bude osnova za “dodatni pritisak na Srbiju i predsednika Aleksandara Vučića”, prenosi N1.

Dodik je za “Dnevnik” Radio-Televizije Srbije podsetio da Haradinaju nije presuđeno u haškom Tribunalu, a sada je “pozvan na nešto što bi trebalo da bude slično”.

On je izjavio da je Vučiću rekao da “svi zajedno ovome treba da posvetimo više pažnje” i da narod, pogotovo u Republici Srpskoj, očekuje da se “kosovsko rešenje postavi kao svesrspko”.

Po njegovim rečima, ne može rešenje da bude da jedan narod ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan deo naroda, kao što je u Republici Srpskoj, “mora da ćuti i trpi torturu međunarodnog faktora”.

“Mora se težiti kompromisu, ali on mora biti opšteprihvatljiv”, rekao je Dodik.

Povodom ostavke Haradinaja, Dodik se u Beogradu sastao sa Vučićem i njegovim saradnicima. Beogradski mediji preneli su da bi Vućić danas trebalo da iznese svoje mišljenje o ostavci premijera Kosova.