“Sve je u redu, a ono što nije u redu, biće u redu”: Prosvetari posle sastanka sa Ministarstvom

0
Foto: Igor Pavićević

Zahtev Unije Sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) za odlaganje početka školske godine je na sastanaku s predstavnicima Ministarstva prosvete okarakterisan kao “bespredmetan”, saopštio je danas Vladimir Adžić, član Predsedništva Unije.

Adžić koji je i predsednik Sindikata obrazovanja Čačak, zastupao je Uniju na sastanku s predstavnicima Ministarstva prosvete u četvrtak u Beogradu.

“Pošto su svi problemi prosvete koji su ikada postojali, ‘rešeni’ u mandatu (minsitra prosvete) Mladena Šarčevića, naš predlog za odlaganje početka školske godine je ‘bespredmetan’. Sve je u redu, a ono što nije u redu, biće u redu”, naveo je Adžić u saopštenju.

On je dodao da to što je na prošlom sastanku sa predstavnicima zaposlenih u školama, ministar prosvete sedeo 15 minuta, a na sastanak juče nije ni došao, govori i o njemu i o zaposlenima u školama.

“Što se ostalih tema tiče – osim poredjenja sa švedskim školama, na koje je besmisleno trošiti reči – toplomera nema, viziri su za poneko dete, kvadratura je velika za čišćenje, ali direktori će sve to rešiti. Oni su poznati kao vrlo sposobni”, piše u saopštenju.

Adžić je naveo da su sindikalci na sastanku s predstavnicima Ministarstva prosvete saznali da su deca, po mišljenju UNICEF-a, najugroženija kategorija u školi.

“Lokalne samouprave će dnevno opskrbiti 110 hiljada nastavnika maskama – tako kažu u Ministarstvu prosvete, pa to puta pet, za jednu nedelju, pa sve to puta četiri za ceo mesec. Zdravstvena situacija će se pratiti i procenjivati na 15 dana. Sve u svemu: blago nama, dok nas korona ne dotakne, a onda, pa u hodu ćemo, šta je tu sporno”, napisao je Adžić.

(Beta)