“Sve je to iza nas…”: Ruski ambasador odgovorio na Vučićevo “zašto” o “špijunskoj aferi”

2
Foto: Tanjug

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je afera “ruski špijun”, što se tiče Beograda i Moskve, “iza nas”, preneo je B92.

“Sve je to iza nas”, rekao je ambasador na pitanje novinara šta je predsedniku Srbije odgovorio na pitanje “zašto”, koje mu je Aleksandar Vučić uputio povodom snimka o predaji novca ruskom obaveštajcu.

Bocan Harčenko je rekao: “Ne bih želeo da ponovljamo čitavu priču koja je iza nas”.

Dodao je da je o tome već dosta rečeno, i da onaj koga to interesuje može da pogleda izjave i predsednika Srbije, i njegove, kao i portparolke Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

Ruski ambasador je još jednom tim povodom ocenio da su odnosi dve zemlje, nakon prošlonedeljnog, 17. susreta dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju, dobili novi podsticaj i da će saradnja biti još intenzivnija.

Bocan-Harčenko je govorio na skupu o balkanskoj politici Ruske Federacije u Institutu za međunarodnu poltiku i privredu kome su prisustvovali i brojni ambasadori i predstavnici diplomatskog kora.

Na tom skupu, Bocan-Harčneko rekao je i da je Aleksandar Vučić predsednik sa kojim se Vladimir Putin najviše puta sreo u odnosu na lidere svih ostalih država Evrope.

2 KOMENTARA

  1. Због “Крушика”. А сада би то требало некако све “оставити иза нас”, јер је и Русима јасно о чему је реч.

Comments are closed.