“Svako zna što mu je činiti”: Vendeta na crnogorski način

0
Foto Vijesti.me

Jovan Vukotić, jedan od navodnih vođa škaljarskog klana, danas je dao čitulju svom ocu Veselinu koji je ubijen u subotu veče u Kotoru.

U čitulji se, između ostalog, navodi: “Svako zna što mu je činiti”, prenose crnogorske Vijesti.

Napisao je i “obraz ćemo sačuvati kako si nas učio cijelog života a život je prolazan”.

Čitulju je dao i njegov sin Igor, koji je u bekstvu.

“Zapamti da nas niko ne može razdvojiti nikad”, piše u čitulji Igora Vukotića, koja je objavljena u lsitu Dan.

Veselin Vukotić je ubijen u subotu veče ispred kuće u kotorskom naselju Dobrota. Policija još uvek nije nikoga uhapsila.

Jovica Vukotić se nalazi u beogradskom zatvoru gde je osuđen na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a njegov Igor brat je u bekstvu.

Jovica Vukotić je u septembru prošle godine uhapšen u Turskoj i isporučen Srbiji, jer ima srpsko državljanstvo. Njega je pre dva meseca Viši sud u Beogradu pravosnažno osudio na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom.

Policija Crne Gore Jovicu i njegovog brata Igora traži zbog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog “kavačkog klana”, Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Crnogorska policija je protiv Jovana podnela krivičnu prijavu zbog pokušaja ubistva Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera kojeg policija označava kao jednog od vođa kavačkog kriminalnog klana.

Igor Vukotić nalazi se u bekstvu, a njega potražuje crnogorska policija u predmetu koji se vodi u vezi sa pokušajem likvidacije policijskih funkcionera.