“Svaki pojedinac zdravstvenog sistema zaslužuje bezuslovnu podrška društva…”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predarg Kon napisao je danas na Fejsbuku da je sada svakom zdravstvenom radniku u borbi protiv ovog naleta koronavirusa potrebna bezuslovna podrška čitavog društva.

“Svaki pojedinac zdravstvenog sistema Srbije u ovom trenutku zaslužuje priznanje”, napisao je dr Kon.

“Iskreno se nadam da je svima to jasno. Nema dovoljno reči zahvalnosti”, dodao je on.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 11.527 osoba, njih 3.482 bilo je pozitivno, dok je preminulo 20 lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 164 pacijenata.

Procenat pozitivnosti – broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih – iznosi 30,2 odsto.

Takođe, od utorka 17. novembra, u periodu od 21.00 do 5.00, neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane, stoji u uredbi Vlade Srbiji o suzbijanju korone koja je doneta na današnjoj sednici.

“Počevši od 17. novembra do 1. decembra 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata, prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, pozorišta i bioskopa, priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, izuzev radog vremena apoteka, benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 21 do 5.00 narednog dana”, navodi se u uredbi, a prenela je premijerka Ana Brnabić.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500