Svadbe, sahrane, noćni klubovi: U Crnoj Gori od 1. juna dozvola okupljanja 200 ljudi i otvaranje granice za pojedine zemlje

1
Profimedia

Crna Gora je donela odluku da svim vrstama okupljanja, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mestima, uključujući i svadbena veselja i sahrane, može da prisustvuje do 200 lica, kao i da se granice za pojedine zemlje otvore 1. juna, saopšteno je kasno sinoć u Podgorici.

Na proširenoj listi zemalja nema Srbije.
Zvanični Beograd je oštro negodovao zbog odluke vlasti u Podgorici o otvaranju granica. Srbija je dan nakon odluke vlade Crne Gore odlučila da zabrani sletanje aviona crnogorske nacionalne avio kompanije na beogradski aerodrom, a zvanično je saopšteno da to nije recipročna mera.

“Obavezno je poštovanje mjera fizičke distance od najmanje dva metra. Na sportskim takmičenjima obavezna je dezinfekcija rekvizita za treninge, takmičenja i turnire i predmeta koje sportisti zajedničko koriste”, navodi se u saopštenju Nacionalnog koordinacionog tela (NKT).

Dozvoljava se rad disko klubova/barova i noćnih klubova/barova kao i dečjih igraonica u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje kao i rad bioskopa, pozorišta i dečjih vrtića.

Saobraćajne dozvole kao i dozvole za stalni i privremeni boravak i rad stranaca, kojima je rok važenja istekao, smatraju se važećim do 1. jula 2020.

NKT je, kako navode iz Vlade, donelo je i odluku da od 1. juna dozvoli stranim državljanima ulazak u Crnu Goru, i to bez propisivanja mera karantina i samoizolacije, s tim da ključni kriterijum za dozvolu ulaska bude utvrđena stopa aktivnih slučajeva korona virusa manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru. Na listi nema Srbije.

Crnogorskim državljanima i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom koji ulaze u Crnu Goru iz država u kojima je potvrđena stopa aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa veća od 25 na 100.000 stanovnika odreuje se mera stavljanja u samoizolaciju ili karantin u trajanju od 14 dana.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Prosto ne znam da li da stanem na stranu struke koja preporucuje da se uzdrzimo, ili da imam razumevanje za ljude koji zive od toga.

Comments are closed.