Suspendovana savetnica u crnogorskoj ambasadi u Ankari zbog objava na Fejsbuku

0
Foto: Facebook / Mirna Nikčević

Prvoj savetnici u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirni Nikčević je skraćen mandat i suspendovana je do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka, javile su podgoričke “Vijesti“.

Zbog stavova i komentara koje je iznela na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk, protiv Mirne Nikčević je početkom sedmice pokrenut disciplinski postupak pošto je vređala vernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici.

“Doneta je odluka o skraćenju mandata Mirne Nikčević, savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari i pokrenut je postupak za udaljenje sa rada do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka”, prenele su “Vijesti”.

Njeni stavovi u prepisci mogu se okarakterisati kao govor mržnje jer je, između ostalog, navela i da bi “zapalila Hram i sva gove*a tamo” i da se radi o “koljačima primitivnim”.

Njen istup tretira se kao teška povreda radne obaveze i sankcija može biti otkaz.

Nakon što je protiv nje pokrenut disciplinski postupak, ona je na Fejsbuku napisala da više nije diplomata u “nesrećnom ministarstvu”, a srpskim medijima koje je nazvala “stokom neotesanom” Nikčević je poručila da će im “Milo (Đukanović) glave doći”.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je njenu objavu na Fejsbuku kao “huškačku i sramnu” i rekao da ona treba da bude kažnjena.